• Nieuws

Het laatste nieuws

'Even snel' mag nooit de reden zijn

28 juni 2017

Met ruim 250 gasten uit de metaalbewerking, metalektro, overheid en andere organisaties sluit 5xbeter maandag 26 juni 2017 met het congres ‘Nu ff niet!’ de jaarlijkse Week van Veilig en Gezond Werken af. Oorzaak voor ongelukken op de werkvloer is bijna altijd een menselijke fout. Daarom speelt cultuur op de werkplek een grote rol, en dan vooral een positieve cultuur waarin collega’s en leidinggevenden elkaar aanspreken op onveilig gedrag.

Lees verder

We doen het veilig of we doen het niet

28 juni 2017

De veiligheidscultuur op de werkvloer verbeter je in de eerste plaats via de eerstelijns leidinggevenden. Psycholoog en organisatieadviseur Juni Daalmans over Brain Based Safety.

Lees verder

Collin van Beek en Frans Mennen Preventiemedewerker 2017

27 juni 2017

Ieder jaar verkiest 5xbeter een preventiemedewerker uit een groot en een klein bedrijf, preventiemedewerkers die inspireren en echt iets in hun bedrijf voor elkaar krijgen.

Lees verder

Metalco en AWL-Techniek IJzersterk bedrijf 2017

27 juni 2017

Ieder jaar beloont 5xbeter de inspanningen van een klein en groot bedrijf op het gebied van veilig en gezond werken met de titel IJzersterk bedrijf. Metalco en AWL-Techniek zijn 26 juni op het 5xbeter Congres 'Nu ff niet!' verkozen tot IJzersterk bedrijf 2017.

Lees verder

Achtste Week van Veilig en Gezond Werken

23 juni 2017

Met nieuwe ideeën en extra energie kijkt 5xbeter terug op de achtste Week van Veilig en Gezond Werken.

Lees verder

Het succes van Bep Oordop

6 juni 2017

Door de wandelgangen van Nedschroef in Helmond gonst een bijzondere naam: Bep Oordop. Bep, die eigenlijk Jeroen heet, is directeur van het bedrijf in Helmond. Hij kent zijn bijnaam. En draagt hem met trots.

Lees verder

KUBO maakt een vlinderstrik

6 juni 2017

“Kleine ongevallen zijn nooit alleen de schuld van een werknemer. Dat weet KUBO. Het idee was om samen te kijken naar kritische gebeurtenissen en met deze methodiek inzicht te krijgen in risicofactoren en gevolgen.”

Lees verder

Een fotosafari op hoog niveau

18 mei 2017

Verbetercoaches Hilde Bussink en Annemieke Leegwater organiseerden dit jaar drie fotosafari’s bij ASSA ABLOY Entrance Systems. Tijdens deze workshops beoordelen servicemonteurs foto’s van gevaarlijke situaties met bijvoorbeeld ladders, hoogwerkers of de veer van een industriedeur.

Lees verder

5xbeter Congres 2017: schrijf u nu in!

18 april 2017

Het achtste 5xbeter Congres staat in het teken van gedrag en cultuur. Onder het motto ‘Nu ff niet!’ vragen we aandacht voor gedrag en cultuur op de werkvloer. Omdat “even snel” nooit de reden van een ongeval mag zijn. Schrijf u nu in!

Lees verder

Nieuw: Instructiefilms Fysieke belasting

13 april 2017

5xbeter lanceert drie instructiefilms ter ondersteuning van de aanpak van fysieke belasting op de werkvloer.

Lees verder