De vijf partijen

Achter 5xbeter staan vijf partijen die gezamenlijk het veilig en gezond werken in de metaal willen verbeteren. Dit doen ze door een arbocatalogus te ontwikkelen, met daarbij heel praktische hulpmiddelen. En door Verbetercoaches in te zetten.

Koninklijke Metaalunie

Koninklijke Metaalunie is met meer dan 15.000 leden de grootste ondernemersorganisatie voor de mkb-maakindustrie. Metaalunie richt zich op bedrijven in de Metaal en Techniek, van eenmanszaken tot bedrijven met meer dan 100 werknemers. Metaalunie staat garant voor een brede expertise, kennis van de branche en biedt een concrete, resultaatgerichte aanpak. De leden bieden werk aan zo’n 180.000 werknemers en realiseren een gezamenlijke omzet van ruim 30 miljard euro.
Lees verder

FME

FME is de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie. De 2.200 aangesloten bedrijven zijn technostarters, handelsbedrijven, middelgrote en kleine industrie (mki) en grote industrie/multinationals die actief zijn in de sectoren metaal, elektronica, elektrotechniek en kunststof. Er werken 220.000 medewerkers bij FME-leden. De gezamenlijke omzet van de FME-leden bedraagt 108 miljard en zij exporteren voor 51 miljard (een zesde aandeel in de Nederlandse export). FME werkt intensief samen met 30 partnerbranches. FME ondersteunt haar leden en branches vanuit vijf expertisegebieden: Belangenbehartiging, Partnerships, Market & data analytics, Innovatie, Advies
Lees verder

FNV Metaal

FNV Metaal is de grootste vakbond voor vakmensen die werken in de techniek en metaal. Wij sluiten cao’s af voor meer dan 500.000 werknemers in branches zoals de Metaal & Techniek en Metalektro.
Lees verder

CNV Vakmensen

CNV Vakmensen komt op voor de belangen van werkende mensen op het gebied van werk en inkomen. Wij willen een bijdrage leveren aan een samenleving waarin rechtvaardigheid, duurzaamheid, naastenliefde, verantwoordelijkheid en solidariteit leidende begrippen zijn.
Lees verder

De Unie

Vakbond De Unie is een partner die je motiveert, faciliteert en ondersteunt op het gebied van werk, inkomen, persoonlijke ontwikkeling en zorg. Als persoonlijke en betrokken vakorganisatie staan wij voor je klaar om jouw collectieve en individuele belangen te behartigen.
Lees verder