5xbeter Films

Bekijk met collega's, medewerkers of leidinggevenden deze films en ga met elkaar het gesprek aan. Kan dit ook bij u op de werkvloer gebeuren? Wat doen jullie met elkaar om ongevallen te voorkomen? Hoe maak je samen de werkvloer veilig en gezond voor iedereen?

Vlog upgrade Mijn 5xbeter

Om snel een indruk te krijgen van de Mijn 5xbeter omgeving neemt Verbetercoach Stephan Hemme je in enkele minuten mee door de belangrijkste functionaliteiten.
Lees verder

Vlog Check van 5 Lasrook

De Verbetercheck Lasrook is geactualiseerd op 1 juli 2020. Verbetercoach Pim Berends laat je in zijn vlog graag zien hoe de Check van 5 werkt en wat je eventueel kunt verbeteren om aan de veiligheidsrichtlijnen te voldoen.
Lees verder

Werk veilig met gevaarlijke stoffen

We horen heel vaak: “Gevaarlijke stoffen? Daar hebben wij in ons bedrijf niet mee te maken.” Maar als onze Verbetercoaches dan over de werkvloer lopen, zien zij toch diverse busjes staan met gevaarsymbolen. Gevaarlijke stoffen zitten in veel in de metaal gebruikte producten.
Lees verder

Als je te snel gaat, duurt het pas echt lang!

Wanneer werken mensen ‘even snel’? Op vrijdagmiddag bijvoorbeeld, of vlak voor de koffie- en lunchpauze. De film ‘Als je te snel gaat dan duurt het pas echt lang’ geeft drie voorbeelden uit de praktijk.
Lees verder

Tot die ene dag

Bij tijdelijk werken op hoogte kan het goed fout gaan. In deze 5xbeter film 'Tot die ene dag' komt dat maar al te goed naar voren.
Lees verder

Ik had hem niet gezien

Heftruckverkeer in metaalbedrijven geeft diverse risico's . 5xbeter heeft de film “Ik had hem niet gezien” gemaakt. Deze voorlichtingsfilm die gebaseerd is op ware gebeurtenissen laat zien hoe het fout kan gaan met een heftruck.
Lees verder

Een ongeval kan ook jou gebeuren

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook op de werkvloer, zeker in de metaal. 5xbeter heeft de film “Een ongeval kan ook jou gebeuren” gemaakt. Deze voorlichtingsfilm gaat over de noodzaak om gevaarlijke situaties te herkennen, te erkennen en elkaar daarop te wijzen en aan te spreken.
Lees verder

Schadelijk geluid? Het wordt vanzelf stil

Gehoorschade treedt geleidelijk op, maar is nooit meer te genezen. Bij voortdurende blootstelling aan schadelijk geluid wordt het uiteindelijk vanzelf helemaal stil. Bekijk deze film en ga het gesprek met elkaar aan over schadelijk geluid op de werkvloer.
Lees verder

Casus: 09:59 - vlak voor de koffie

Als je te snel gaat, duurt het pas echt lang
Lees verder

Casus: 11:59 - vlak voor de lunch

Als je te snel gaat, duurt het pas echt lang
Lees verder

Casus: 15:00 - vrijdagmiddag

Als je te snel gaat, duurt het pas echt lang
Lees verder