5xbeter Films

Bekijk deze films met collega's, medewerkers of leidinggevenden en ga met elkaar het gesprek aan. Wat doen jullie met elkaar om ongevallen te voorkomen? Hoe maak je samen de werkvloer veilig en gezond voor iedereen?

Webinar Blijven verbeteren met de RI&E

In het webinar op 20 juni vroegen we je aandacht voor het belang van een actuele RI&E. We lieten zien hoe de Verbeterchecks je helpen om de risico’s te beheersen die een RI&E blootlegt. Heb je het webinar gemist of wil je het opnieuw bekijken? Dat kan hier.
Lees verder

Webinar Gevaarlijke Stoffen

In het webinar Verbetercheck Gevaarlijke stoffen hebben we laten zien hoe je het Register Gevaarlijke stoffen op de juiste manier gebruikt. Mocht je het webinar gemist hebben, dan kun je het hier terugkijken.
Lees verder

Webinar Veilige werkwijze

In het webinar Veilige werkwijze hebben we je laten zien wat een Veilige werkwijze is, wanneer je deze mag gebruiken en wat je moet doen als er geen Veilige werkwijze beschikbaar is. Mocht je het webinar gemist hebben, dan kun je het hier terugkijken.
Lees verder

Vlog Check van 5 Lasrook

De Verbetercheck Lasrook is geactualiseerd op 1 juli 2020. Verbetercoach Pim Berends laat je in zijn vlog graag zien hoe de Check van 5 werkt en wat je eventueel kunt verbeteren om aan de veiligheidsrichtlijnen te voldoen.
Lees verder

Ik had hem niet gezien

Heftruckverkeer in metaalbedrijven geeft diverse risico's . 5xbeter heeft de film “Ik had hem niet gezien” gemaakt. Deze voorlichtingsfilm die gebaseerd is op ware gebeurtenissen laat zien hoe het fout kan gaan met een heftruck.
Lees verder

Een ongeval kan ook jou gebeuren

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook op de werkvloer, zeker in de metaal. 5xbeter heeft de film “Een ongeval kan ook jou gebeuren” gemaakt. Deze voorlichtingsfilm gaat over de noodzaak om gevaarlijke situaties te herkennen, te erkennen en elkaar daarop te wijzen en aan te spreken.
Lees verder

Schadelijk geluid? Het wordt vanzelf stil

Gehoorschade treedt geleidelijk op, maar is nooit meer te genezen. Bij voortdurende blootstelling aan schadelijk geluid wordt het uiteindelijk vanzelf helemaal stil. Bekijk deze film en ga het gesprek met elkaar aan over schadelijk geluid op de werkvloer.
Lees verder

Vlog upgrade Mijn 5xbeter

Om snel een indruk te krijgen van de Mijn 5xbeter omgeving neemt Verbetercoach Stephan Hemme je in enkele minuten mee door de belangrijkste functionaliteiten.
Lees verder

Schadelijk Geluid

Schadelijk geluid komt veel voor binnen de metaalsector en kan onder andere gehoorschade veroorzaken. In deze film van 5xbeter zie je hoe belangrijk het is om dit te voorkomen. Dat kan vaak al met eenvoudige maatregelen.
Lees verder

Instructiefilm Hameren

Gehoorschade is onomkeerbaar. Verminder daarom het schadelijk geluid bij het hameren door beheersmaatregelen te nemen. In deze film van 5xbeter leer je deze herkennen, zie je welke dat zijn en wat het je oplevert.
Lees verder

Instructiefilm Vallen van metaal

Het geluid van vallend metaal kan je gehoor beschadigen. In de film zie je hoe je gehoorbeschadiging kunt voorkomen en hoe belangrijk dat is. Voor jezelf en de mensen om je heen.
Lees verder

Instructiefilm Werken met perslucht

Perslucht produceert veel schadelijk geluid. Bekijk de film en ontdek wat je kunt doen om de geluidssterkte of geluidsniveaus te verminderen. Prettig voor jou en voor je collegae.
Lees verder

Instructiefilm Boor

Bij het werken met een kolomboormachine in de metaalsector liggen risico’s op de loer. In deze voorlichtingsfilm van 5xbeter ontdek je hoe je veilig met een kolomboor werkt.
Lees verder

Instructiefilm Draaibank

Het werken met een draaibank neemt risico’s met zich mee. In de film zie je welke gevaren er zijn en hoe je veilig je werk kunt doen.
Lees verder

Instructiefilm Kantbank

Op de kantbank wil je natuurlijk veilig je werk kunnen doen en het risico op een ongeval zo veel mogelijk voorkomen. Deze voorlichtingsfilm, laat zien hoe je dat kunt doen.
Lees verder

Instructiefilm Zaag

In deze film van 5xbeter wordt het veilig werken met een zaag belicht. Bekijk de film en weet welke maatregelen je kunt nemen om met zo min mogelijk risico’s te zagen om veilig te kunnen zagen.
Lees verder

Instructiefilm Slijpen

In deze film zie je hoe je schadelijk geluid bij het slijpen kunt verminderen. Dat is nodig want als je metaal slijpt zit je altijd boven de gezondheidsgrens van 80 decibel.
Lees verder

Ervaringen met de Verbetercoach

Roderik Van Aken, Production Manager bij MATADOR Group en Henk Van de Lagemaat, eigenaar van Lamotec B.V. vertellen over hun ervaringen met de Verbetercoach van 5xbeter.
Lees verder

Aftermovie najaarsroadshow 5xbeter 2022

Een impressie van de 5 bijeenkomsten van 5xbeter in het najaar van 2022 met een update over actuele veiligheidsthema’s, uitleg over onze tools en de gelegenheid om met Verbetercoaches in gesprek te gaan.
Lees verder

Het aanbod van 5xbeter

5xbeter ondersteunt de metaalbewerking en metalektro op het gebied van veilig en gezond werken, onder meer door bijeenkomsten en advies van Verbetercoaches. Deze film geeft een indruk van wat we in 2022 deden.
Lees verder

Webinar Week van de RI&E - 12 juni 2023

In het webinar op 12 juni 2023 vroegen we je aandacht voor het belang van een actuele RI&E. We lieten zien hoe de Verbeterchecks je helpen om de risico’s te beheersen die een RI&E blootlegt.
Lees verder