5xbeter Films

Bekijk deze films met collega's, medewerkers of leidinggevenden en ga met elkaar het gesprek aan. Wat doen jullie met elkaar om ongevallen te voorkomen? Hoe maak je samen de werkvloer veilig en gezond voor iedereen?

Opnames van de recentste webinars


 

Het aanbod van 5xbeter

5xbeter ondersteunt de metaalbewerking en metalektro op het gebied van veilig en gezond werken, onder meer door bijeenkomsten en advies van Verbetercoaches. Deze film geeft een indruk van wat we in 2022 deden.
Lees verder

Ervaringen met de Verbetercoach

Roderik Van Aken, Production Manager bij MATADOR Group en Henk Van de Lagemaat, eigenaar van Lamotec B.V. vertellen over hun ervaringen met de Verbetercoach van 5xbeter.
Lees verder

Ik had hem niet gezien

Heftruckverkeer in metaalbedrijven geeft diverse risico's . 5xbeter heeft de film “Ik had hem niet gezien” gemaakt. Deze voorlichtingsfilm die gebaseerd is op ware gebeurtenissen laat zien hoe het fout kan gaan met een heftruck.
Lees verder

Een ongeval kan ook jou gebeuren

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook op de werkvloer, zeker in de metaal. 5xbeter heeft de film “Een ongeval kan ook jou gebeuren” gemaakt. Deze voorlichtingsfilm gaat over de noodzaak om gevaarlijke situaties te herkennen, te erkennen en elkaar daarop te wijzen en aan te spreken.
Lees verder

Schadelijk geluid? Het wordt vanzelf stil

Gehoorschade treedt geleidelijk op, maar is nooit meer te genezen. Bij voortdurende blootstelling aan schadelijk geluid wordt het uiteindelijk vanzelf helemaal stil. Bekijk deze film en ga het gesprek met elkaar aan over schadelijk geluid op de werkvloer.
Lees verder

Schadelijk Geluid

Schadelijk geluid komt veel voor binnen de metaalsector en kan onder andere gehoorschade veroorzaken. In deze film van 5xbeter zie je hoe belangrijk het is om dit te voorkomen. Dat kan vaak al met eenvoudige maatregelen.
Lees verder

Instructiefilm Hameren

Gehoorschade is onomkeerbaar. Verminder daarom het schadelijk geluid bij het hameren door beheersmaatregelen te nemen. In deze film van 5xbeter leer je deze herkennen, zie je welke dat zijn en wat het je oplevert.
Lees verder

Instructiefilm Vallen van metaal

Het geluid van vallend metaal kan je gehoor beschadigen. In de film zie je hoe je gehoorbeschadiging kunt voorkomen en hoe belangrijk dat is. Voor jezelf en de mensen om je heen.
Lees verder

Instructiefilm Werken met perslucht

Perslucht produceert veel schadelijk geluid. Bekijk de film en ontdek wat je kunt doen om de geluidssterkte of geluidsniveaus te verminderen. Prettig voor jou en voor je collegae.
Lees verder

Instructiefilm Boor

Bij het werken met een kolomboormachine in de metaalsector liggen risico’s op de loer. In deze voorlichtingsfilm van 5xbeter ontdek je hoe je veilig met een kolomboor werkt.
Lees verder

Instructiefilm Draaibank

Het werken met een draaibank neemt risico’s met zich mee. In de film zie je welke gevaren er zijn en hoe je veilig je werk kunt doen.
Lees verder

Instructiefilm Kantbank

Op de kantbank wil je natuurlijk veilig je werk kunnen doen en het risico op een ongeval zo veel mogelijk voorkomen. Deze voorlichtingsfilm, laat zien hoe je dat kunt doen.
Lees verder

Instructiefilm Zaag

In deze film van 5xbeter wordt het veilig werken met een zaag belicht. Bekijk de film en weet welke maatregelen je kunt nemen om met zo min mogelijk risico’s te zagen om veilig te kunnen zagen.
Lees verder

Instructiefilm Slijpen

In deze film zie je hoe je schadelijk geluid bij het slijpen kunt verminderen. Dat is nodig want als je metaal slijpt zit je altijd boven de gezondheidsgrens van 80 decibel.
Lees verder

Aftermovie najaarsroadshow 5xbeter 2022

Een impressie van de 5 bijeenkomsten van 5xbeter in het najaar van 2022 met een update over actuele veiligheidsthema’s, uitleg over onze tools en de gelegenheid om met Verbetercoaches in gesprek te gaan.
Lees verder