Verbetercoaches

Wat doen de Verbetercoaches?

De Verbetercoaches zijn er om maatwerk te bieden met betrekking tot de veiligheidsthema's van 5xbeter, volledig gebaseerd op de situatie in jouw bedrijf. Ze zijn kosteloos in te schakelen en bieden zowel hulp op afstand (telefonisch en per mail) als op locatie. 

Wat kun je van ze verwachten?

Verbetercoaches helpen bijvoorbeeld bij: 

  • Invullen van Verbeterchecks,
  • Vragen over de RI&E,
  • Vragen naar aanleiding van een bezoek van de Nederlandse Arbeidsinspectie,
  • Opzetten van interne communicatie zoals de toolboxmeetings.

Verbetercoaches helpen bedrijven ver genoeg op weg zodat ze zelfstandig aan de slag kunnen, of ervoor kiezen om externe partijen in te schakelen. Verbetercoaches zijn er niet als vervanging van de eigen, verplichte werkzaamheden op het gebied van veilig en gezond werk, of voor uitgebreid uitvoerend werk. 

Lees meer Verberg

Hoe ziet een bezoek eruit?

Afhankelijk van de vraag, gaat de Verbetercoach rond door het bedrijf. Ter plekke kan worden ingeschat of situaties wel of niet risicovol zijn of meer onderzoek nodig hebben. De Verbetercoach kan vragen beantwoorden over de verschillende Verbeterchecks en verwijzen naar de verschillende middelen die 5xbeter te bieden heeft. Na de afspraak op locatie wordt een bezoekverslag met bevindingen gedeeld met het bedrijf. Dit bezoekverslag kan gedeeld worden via de Mijn 5xbeter omgeving. Eventueel kan er een vervolgafspraak worden ingepland. 

Lees meer Verberg

Hoe kan een Verbetercoach worden ingeschakeld?

Verbetercoaches kunnen worden ingeschakeld via de Verbeterlijn 0800 555 50 05, of stuur een mail naar info@5xbeter.nl. Je kunt hier ook vragen stellen die telefonisch of per mail af te handelen zijn. 

Lees meer Verberg

Wie zijn de Verbetercoaches en welke kennis hebben zij?

Verbetercoaches zijn gediplomeerde professionals, die ervaring hebben met veilig en gezond werken in de metaalsector. Zij hebben veelal een achtergrond als Veiligheidskundige, Arbeidshygiënist en/of Ergonoom.

Lees meer Verberg

Wie zijn het?

Hieronder zie je de huidige Verbetercoaches, met het advies dat zij aan bedrijven willen meegeven:

René


Advies van René: 

"De Verbetercheck lasrook is een verdiepende RI&E. Vul deze volledig in en streef naar een groene score. Zo zijn je medewerkers voldoende beschermd tegen de schadelijke gevolgen van lasrook, heb je een blootstellingsbeoordeling uitgevoerd en voldaan aan de wetgeving."


Pim


Advies van Pim:

"Kijk voor hulp met toolboxen of informatie van diverse onderwerpen op de site van 5xbeter bij hulpmiddelen. Daar vind je van alles, van toolboxen tot registratieformulieren!"Stephan


Advies van Stephan:

"De verbetercoach kan jou kosteloos ondersteunen. Daarmee wordt veilig en gezond werken heel goed bereikbaar! Vraag bijvoorbeeld hulp bij het invullen van de Verbeterchecks, met name die van Lasrook en Gevaarlijke stoffen."

Twan


Advies van Twan:

"Blijf actief bezig met de RI&E, de Arbocatalogus (5xbeter) en het plan van aanpak. Er veranderen continu dingen in het bedrijf, bij regelmatig onderhoud blijft het vers in het geheugen."

 

Günther


Advies van Günther:

"Gebruik de verbeterchecks om aan te tonen dat er een veilige werkwijze, veilige situatie en veilig machinegebruik is."

 

 

Eddie

Advies van Eddie:

"Heb je vragen over de RI&E of wil je gewoon eens van gedachten wisselen met een Arbospecialist? Doe dan een beroep op ons voor collegiaal advies of Verbeterchecks voor de specifieke risico’s in de metaalsector. Kom je er niet helemaal uit, dan helpen we je graag verder!"