Je hebt gekozen voor de Procedure ‘Nieuwkomers’

INVENTARISEER DE BENODIGDE INFO

Start met een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom vind je hier alles wat je nodig hebt om de Aanpak Nieuwkomers te volgen.

Nieuwkomers

Een nieuwkomer in je bedrijf vergt extra aandacht. Ongevallen op het werk komen bij nieuwe medewerkers veel meer voor dan bij vaste medewerkers. Dit komt vooral door een onbekende omgeving en een gebrek aan kennis en ervaring.

Hierdoor herkennen nieuwkomers de risico’s minder goed en weten ze minder goed welke maatregelen ze moeten nemen. 5xbeter kan je hierbij op verschillende manieren en met verscheidene middelen ondersteunen. Met de stappen van de aanpak nieuwkomers kun je het veilig en gezond werken voor nieuwkomers borgen aan de hand van een checklist. Hiermee kun je op een praktische manier nagaan of jouw bedrijf het veilig en gezond werken voor een nieuwkomer op orde heeft of dit nog moet regelen.

Wat moet ik doen

Download de Aanpak Nieuwkomers en de Checklist Nieuwkomers.

Hulpmiddelen

Bekijk hulpmiddelen

CHECK JOUW BEDRIJF

Inventariseer aan de hand van de checklist hoe het in jouw bedrijf is gesteld met de veiligheid en gezondheid van nieuwkomers. De volgende onderwerpen komen hierbij aan bod:

  1. Het zorgen voor een goede werving en selectie
  2. Het bewust inzetten van nieuwkomers
  3. Zorg dragen voor een effectieve voorlichting en instructie
  4. Nieuwkomers begeleiden en opleiden
  5. Zorgen voor veilig en gezond werken in het hele bedrijf

SELECTEER MAATREGELEN

Selecteer aan de hand van je inventarisatie welke maatregelen nodig zijn om veilig en gezond werken voor nieuwkomers te verbeteren en borgen.

VERBETER DE VEILIGHEID

Overleg wie welke maatregel voor zijn of haar rekening neemt en verbeter de werkwijze op de werkvloer. Ook kun je aangeven wie er controleert of de taak is uitgevoerd. Hiermee wordt de aanpak geborgd.

Nieuw hier?

Meld je aan voor Mijn 5xbeter en profiteer kosteloos van:

  • Ondersteuning bij de Verbeterchecks
  • Een centraal archief voor je Verbeterchecks
  • Advies van Verbetercoaches
  • Hulpmaterialen per thema
Meld je nu aan