Nieuws (2022)

De Nederlandse Arbeidsinspectie zet in op inspecties én het promoten van goede voorbeelden en instrumenten

14 december 2022

Als projectleider bij de Nederlandse Arbeidsinspectie is Diana Martens onder meer verantwoordelijk voor de aanpak in de metaalsector. Ze vertelt hoe de Arbeidsinspectie en 5xbeter samen optrekken om te zorgen voor veilige werkomstandigheden.

Lees verder

De Werkgroep Gevaarlijke Stoffen zorgt voor overzicht over producten met gezondheidsrisico’s

18 november 2022

Op het gebied van gevaarlijke stoffen willen metaalbedrijven vooral een goed overzicht krijgen. De Werkgroep Gevaarlijke stoffen werkt daaraan. Welke kennis is er al op dat gebied? En hoe zit het met bijvoorbeeld kankerverwekkende stoffen? We vragen het werkgroeplid Jody Schinkel.

Lees verder

De Werkgroep Lasrook helpt blootstellingsmetingen bij individuele bedrijven overbodig maken

18 november 2022

De Verbetercheck Lasrook wordt onderhouden door een werkgroep met 2 arbo-experts. Wat komt daarbij kijken? En hoe kunnen bedrijven helpen zorgen dat de Verbetercheck bruikbaar is in de praktijk? Werkgroeplid Jody Schinkel vertelt.

Lees verder

Najaarsroadshow 5xbeter

19 oktober 2022

5 bijeenkomsten met een update over actuele veiligheidsthema’s, uitleg over onze tools en de gelegenheid om met Verbetercoaches in gesprek te gaan: Akersloot (22-11), Eindhoven (24-11), Zwolle (29-11), Utrecht (30-11) en Dordrecht (1-12)

Lees verder

Preventiemedewerker Jan Peeters van NTS Hermus: Dankzij 5xbeter zo ver gekomen als ik nu ben

13 oktober 2022

Wat kan 5xbeter betekenen voor een metaalbewerkingsbedrijf? Preventiemedewerker Jan Peeters van NTS Hermus vertelt over zijn ervaringen.

Lees verder

Webinar Verbetercheck Gevaarlijke Stoffen (27 september 2022) terugkijken

28 september 2022

Op het Webinar Verbetercheck Gevaarlijke Stoffen gaven we uitleg over de Verbetercheck; een goede manier om te voldoen aan de eisen van de NLA.

Lees verder