Nieuws (2023)

Pilot van 5xbeter en TNO om luchtkwaliteit te bewaken met sensoren

28 november 2023

5xbeter onderzoekt met TNO hoe sensoren kunnen waarschuwen voor slechte luchtkwaliteit op de werkplek. Dat gebeurde in de vorm van een pilot tijdens de metingen van de uitstoot bij aluminiumlassen. Verbetercoach Pim Berends vertelde er tijdens een TNO-webinar op 7 november over.

Lees verder

Verbetercoach aan het woord: Stephan Hemme

28 november 2023

Stephan Hemme is sinds 2018 Verbetercoach van 5xbeter. Hij waardeert de diversiteit en het effect van zijn werk. ‘Het mooiste vind ik het om te zien dat bedrijven stappen gaan zetten op het gebied van veilig en gezond werken. Dat ik daar het vliegwiel voor ben geweest.’

Lees verder

Nieuw gezicht bij de helpdesk: Christa

22 november 2023

Sinds half oktober is het team van de helpdesk weer op sterkte door de komst van Christa Kimenai – Trommel. Ze stelt zich voor door 3 vragen te beantwoorden.

Lees verder

Veilig werken doe je samen

25 oktober 2023

Metaal + Techniek van oktober 2023 blikt terug op Safety on pole position

Lees verder

Aftermovie, foto's en presentaties Safety on position

4 oktober 2023

Heb je Safety on pole position gemist of wil je het event herbeleven? Bekijk dan de aftermovie, de foto's of de slides van de workshops en presentaties.

Lees verder

Safety on pole position: een gezonde en veilige werkplek is een teamprestatie

29 september 2023

Uit het hele land kwamen op 28 september ruim 200 werkgevers, bedrijfseigenaren, leidinggevenden en (preventie)medewerkers uit grotere en mkb-bedrijven in de metaal naar Hart van Holland. Met hun deelname lieten ze zien dat ze safety on pole position zetten. Dagvoorzitter Rens Merkelbach nam ze mee door een afwisselend programma.

Lees verder

Veilig en gezond werken doen we samen

28 september 2023

We weten allemaal dat safety on pole position moet staan. Om incidenten en verzuim te voorkomen. Om te zorgen dat iedereen met plezier werkt en vitaal blijft. En om de aantrekkelijkheid van de metaalbewerking en metalektro te versterken.

Lees verder

Dit najaar NLA-inspectieronde: zorg voor een actuele RI&E

26 september 2023

Van september tot december 2023 houdt de Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA) een verkennende inspectieronde in de metaalsector over psychosociale arbeidsbelasting, met name werkdruk en ongewenst gedrag. Een goede aanleiding om nu de toch al verplichte RI&E uit te voeren of te updaten.

Lees verder

Matecs uit Roosendaal schakelt 5xbeter in

25 augustus 2023

Metaal + Techniek besteedde in het juli-augustusnummer aandacht aan 5xbeter.

Lees verder

Keuzeworkshops Safety on pole position

31 mei 2023

Dit zijn de keuzeworkshops van Safety on pole position.

Lees verder