Nieuws (2023)

Dit najaar NLA-inspectieronde: zorg voor een actuele RI&E

26 september 2023

Van september tot december 2023 houdt de Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA) een verkennende inspectieronde in de metaalsector over psychosociale arbeidsbelasting, met name werkdruk en ongewenst gedrag. Een goede aanleiding om nu de toch al verplichte RI&E uit te voeren of te updaten.

Lees verder

Matecs uit Roosendaal schakelt 5xbeter in

25 augustus 2023

Metaal + Techniek besteedde in het juli-augustusnummer aandacht aan 5xbeter.

Lees verder

Keuzeworkshops Safety on pole position

31 mei 2023

Dit zijn de keuzeworkshops van Safety on pole position.

Lees verder

Middagprogramma Safety on pole position

30 mei 2023

Het middagprogramma van het 5xbeter-event Safety on pole position bestaat uit 3 presentaties.

Lees verder

Uittnodiging voor Safety on pole position

19 april 2023

Veiligheid kan hand in hand gaan met topprestaties leveren, dat laat de Formule 1 wel zien. Dat kan jij in je bedrijf ook voor elkaar krijgen! Laat je inspireren op het 5xbeter-event Safety on pole position op 28 september. Exclusief voor bedrijven in de metaalbewerking of metalektro.

Lees verder

Verbetercoach aan het woord: Günther Kerkhoven

17 april 2023

Hoe is het om Verbetercoach te zijn? En wat hebben de coaches van 5xbeter bedrijven te bieden? Günther Kerkhoven vertelt. ‘Ik hoor vaak: ik zou willen dat ik eerder had gebeld. Of ik krijg na afloop een bedankmailtje.’

Lees verder

5xbeter op Nederlandse Metaaldagen

31 maart 2023

5xbeter is dit jaar aanwezig op de Metaaldagen in Den Bosch met als thema Smart Manufacturing.

Lees verder

Tips voor toolboxen

30 maart 2023

Nog niet zo veel ervaring met toolboxen geven? Geen nood: Verbetercoach Twan van Aart geeft tekst en uitleg. Hij vertelt hoe 5xbeter je op weg kan helpen.

Lees verder

The making of de Verbetercheck Fysieke belasting

28 maart 2023

In maart presenteerde 5xbeter de nieuwe Verbetercheck Fysieke belasting. Ergonoom Mirjam van der Kooij en arboadviseur Kees Halm vertellen hoe ze de verbetercheck actualiseerden en uitbreidden.

Lees verder

Verbetercheck Fysieke Belasting voor metaalsector vernieuwd en uitgebreid: nu ook richtlijnen voor zittend werken en werken tijdens de zwangerschap

7 maart 2023

Persbericht | 5xbeter heeft een nieuwe versie van de Verbetercheck Fysieke Belasting uitgebracht. Dit onderdeel van de arbocatalogus voor de metaalbewerking en metalektro is aangepast aan de laatste wettelijke voorschriften en de stand der techniek. Ook zijn er richtlijnen toegevoegd voor zittend werk en voor werken tijdens de zwangerschap. Bij de Verbetercheck horen factsheets met tips om werkprocessen minder belastend te maken.

Lees verder