Middagprogramma Safety on pole position

30 mei 2023

Middagprogramma Safety on pole position

Het middagprogramma van het 5xbeter-event Safety on pole position bestaat uit 3 presentaties:

‘Crash-and-burn’ door gevaarlijke stoffen - Wat zijn de juridische gevolgen?

Het werken met gevaarlijke stoffen kan verschillende gezondheids- en veiligheidsrisico’s met zich meebrengen. Een werkgever die niet zorgt voor een gezonde en veilige werkomgeving en om die reden niet voldoet aan zijn zorgplicht, kan aansprakelijk zijn voor de daardoor veroorzaakte gezondheidsschade.

Wat zijn de arbeidsrechtelijke gevolgen voor de werkgever bij blootstelling van zijn medewerkers aan gevaarlijke stoffen? AKD Advocaten Christine Kehrer-Bot en Pieter Huys praten je daarover bij.

Christine Kehrer-Bot en Pieter Huys zijn beiden als advocaat verbonden aan AKD N.V. en richten zich volledig op het arbeidsrecht. Zij hebben ruime ervaring in het adviseren en bijstaan van werkgevers bij arbeidsongevallen en beroepsziekten. 


Gevaarlijke stoffen na de finish

Het gebeurt helaas te vaak dat mensen beroepsziekten oplopen nadat ze zijn gestopt met werken en wilden genieten van hun welverdiende pensioen. De nadelige effecten van werken met gevaarlijke stoffen worden namelijk vaak pas later zichtbaar.

In deze presentatie laat Jody Schinkel zien hoe werken met gevaarlijke stoffen bijdraagt aan beroepsziekten. Hoe ontstaat blootstelling aan gevaarlijke stoffen en belangrijker; hoe kan je er veilig en gezond mee werken? Jody test tijdens zijn presentatie je kennis aan de hand van voorbeelden uit de metaalsector en geeft tips en adviezen, waarmee je gezond de finish kunt halen!

Jody Schinkel heeft milieuhygiëne gestudeerd in Wageningen en is na zijn opleiding als blootstellingsdeskundige gaan werken bij TNO. Tijdens zijn promotieonderzoek heeft Jody met collega’s de blootstellingsmodellen Stoffenmanager en Advanced Reach Tool ontwikkeld. In 2020 is Jody binnen TNO gaan werken als Business Developer. In die rol is hij betrokken bij de proposities die zich bezighouden met veilig en gezond werken. Daarnaast is hij als extern expert werkzaam in de 5xbeter werkgroepen ‘las rook’ en ‘gevaarlijke stoffen’.


Presentatie Jan Lammers

Autocoureur Jan Lammers is vooral bekend geworden door zijn overwinning in de 24 uur van Le Mans in 1988. In 1979 en 1982 heeft hij aan 41 Formule 1 races meegedaan. Op dit moment is hij sportief directeur van de Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix. Hij zal ons meenemen in de veiligheidscultuur van de Formule 1. Wat kunnen we daar in de metaal van opsteken?

Ga naar de overzichtspagina van Safety on pole position of meld je direct aan.*

*Bij Safety on pole position maken we foto’s en films als verslaglegging en om 5xbeter te promoten. Op het event kan je dus gefotografeerd of gefilmd worden. Door je aanmelding voor dit event ga je akkoord met het gebruik van je beeltenis in druk, op foto, film, video enzovoort voor promotionele doeleinden van 5xbeter, zonder daaraan rechten te ontlenen of een vergoeding te claimen.

Naar boven

Vorige nieuwsitem: Keuzeworkshops Safety on pole position
Volgend nieuwsitem: Uittnodiging voor Safety on pole position