Let op: NLA focust dit najaar op gevaarlijke stoffen

15 juli 2022

Let op: NLA focust dit najaar op gevaarlijke stoffen

De Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA) besteedt dit najaar extra aandacht aan gevaarlijke stoffen. Terecht, want onzorgvuldig werken met gevaarlijke stoffen kan leiden tot onveilige situaties en gezondheidsrisico's voor jou en je collega's, ook op de lange termijn.

Bedrijven die de registratie en beoordeling van gevaarlijke stoffen niet op orde hebben krijgen geen waarschuwing, maar riskeren direct een boete van 4.500 euro. Voor bedrijven die de verbetercheck gevaarlijke stoffen al hebben gedaan is het voldoen aan de wettelijke eisen in een handomdraai geregeld.

Heb je de verbetercheck gevaarlijke stoffen nog niet ingevuld en wil je aan de slag? Start dan hier. Voor hulp bij het invullen bel je de gratis Verbeterlijn: 0800 - 555 50 05, of mail je info@5xbeter.nl. Zo kun je ook een afspraak met een Verbetercoach maken.

Op 27 september van 10.00-12.00 uur organiseren we ook het webinar Verbetercheck gevaarlijke stoffen. Bij voldoende aanmeldingen herhalen we hetzelfde programma van 13.00-15.00 uur.

Meld je aan.

Let op: de Verbetercheck Gevaarlijke stoffen is alleen beschikbaar voor bedrijven die vallen onder de cao's Metalektro en Metaalbewerking. Check voordat je je aanmeldt voor het webinar of jouw bedrijf onder een van deze cao's valt.
Lees meer over hoe je je kunt voorbereiden op het webinar

Vorige nieuwsitem: Update Verbetercheck Lasrook
Volgend nieuwsitem: Webinar 'Blijven verbeteren met de RI&E' terugkijken