• Nieuws

Het laatste nieuws

Preventiemedewerker 2016: de genomineerden

30 mei 2016

De Verbetercoaches van 5xbeter hebben vijf preventiemedewerkers in de metaalbewerking en metalektro genomineerd voor de titel Preventiemedewerker 2016. Dit zijn volgens 5xbeter preventiemedewerkers die inspireren met veilig en gezond werken en echt iets in hun bedrijf voor elkaar krijgen, zowel uit de metaalbewerking als de metalektro. Organisatiesocioloog John Vollenbroek heeft de afgelopen weken een bezoek gebracht aan alle genomineerde preventiemedewerkers. Vollenbroek is gespecialiseerd in het terugdringen van de menselijke fout in organisaties: "Mensen zijn feilbaar, maar beschermen zich daar vaak onvoldoende tegen." Met trots presenteert 5xbeter de vijf genomineerden.

Lees verder

Genomineerden IJzersterk bedrijf 2016

30 mei 2016

IJzersterke bedrijven zijn volgens 5xbeter bedrijven die meters maken met veilig en gezond werken. Bedrijven die opvallen door wat ze voor elkaar krijgen, soms tegen de stroom in. Ieder jaar beloont 5xbeter de inspanningen van een klein en groot bedrijf op het gebied van veilig en gezond werken met de titel IJzersterk bedrijf. De Verbetercoaches van 5xbeter hebben acht bedrijven in de metaalbewerking en metalektro genomineerd voor de titel IJzersterk bedrijf 2016.

Lees verder

Organiseer uw bedrijfseigen veiligheidsweek!

17 mei 2016

Van 13 tot en met 17 juni viert 5xbeter de Week van Veilig en Gezond Werken: een week lang zetten we veilig en gezond werken in de metaal extra in het zonnetje.

Lees verder

Meld u nu aan voor het 5xbeter Jubileumcongres

25 april 2016

5xbeter nodigt u van harte uit voor het Jubileumcongres 'Durf te dromen' op 20 juni in de Efteling, Kaatsheuvel.

Lees verder

NL Alarm: iets voor uw bedrijf?

19 april 2016

Stichting NL Alarm zet zich in voor een samenleving waarin iedereen zich veilig, zeker en sociaal verbonden voelt. Zowel in de eigen buurt en woonplaats als binnen de rest van Nederland. Hierbij werkt NL Alarm samen met verschillende organisaties, zoals veiligheidsregio’s, burgernet, BuitenBeter, Hartveilig wonen en de Hartstichting.

Lees verder

Bereikbaarheid tijdens de feestdagen

14 december 2015

Van 24 december tot en met 1 januari 2016 wordt de Verbeterlijn niet opgenomen. U kunt tijdens de vakantieperiode wel de voicemail inspreken of een e-mail sturen naar info@5xbeter.nl.

Lees verder

Actief met elkaar aan de slag tegen schadelijk geluid

25 juni 2015

Op 22 juni vond in Radio Kootwijk het zesde 5xbeter Congres plaats, de jaarlijkse afsluiter van de Week van Veilig en Gezond Werken. Het thema schadelijk geluid en de film Schadelijk geluid. Het wordt vanzelf stil stonden centraal.

Lees verder

Preventiemedewerker 2015

24 juni 2015

Martin Alferink van Machinefabriek Geurtsen en Ton van den Berg van Hollandia Infra BV zijn 22 juni verkozen tot Preventiemedewerker 2015.

Lees verder

Afscheid en welkom

23 juni 2015

Per 1 juli neemt Monique Denen afscheid van 5xbeter. Met het vertrek van Monique heet 5xbeter een nieuwe Verbetercoach welkom: Nicole Wolters. Zij neemt de regio Groot Rotterdam onder haar hoede.

Lees verder

Week van Veilig en Gezond Werken van start

15 juni 2015

Deze zesde Week van Veilig en Gezond Werken gaat vandaag van start met de eerste stop van de 5xbeter Roadshow bij DAF Trucks in Eindhoven.

Lees verder