• Nieuws

Het laatste nieuws

Doe mee: pimp je lashelm!

24 augustus 2016

5xbeter bestaat in 2016 tien jaar. Om dit te vieren herhalen we de meest succesvolle wedstrijd uit de afgelopen tien jaar: pimp je lashelm!

Lees verder

Tot die ene dag…

24 augustus 2016

Wilt u met uw medewerkers eens het gesprek aan gaan over het tijdelijk werken op hoogte bij u op de werkvloer? Vertoon dan een de nieuwe 5xbeter Film ‘Tot die ene dag’.

Lees verder

Inzet 5xbeter loont: forse daling ongevallen in de metaal

22 juni 2016

Op 20 juni keken de brancheverenigingen en vakbonden uit de metaalsectoren met 400 gasten uit het hele land terug op 10 jaar gezamenlijk investeren in veilig en gezond werken. Met André Kuipers als hoofdspreker werd de nieuwe arbocatalogus Tijdelijk werken op hoogte gelanceerd. De Inspectie SZW greep de gelegenheid aan om aan te kondigen, dat de inzet van 5xbeter voor veilig en gezond werken rendeert: het aantal ongevallen in de metaal is sinds 2009 fors afgenomen.

Lees verder

Christa van Dijk en Robert Meijer: Preventiemedewerkers 2016

22 juni 2016

Christa van Dijk en Robert Meijer zijn op het 5xbeter Jubileumcongres verkozen tot Preventiemedewerker 2016. De Verbetercoaches van 5xbeter nomineerden vijf preventiemedewerkers in de metaalbewerking en metalektro voor de titel. Dit zijn allemaal preventiemedewerkers die inspireren met veilig en gezond werken en echt iets in hun bedrijf voor elkaar krijgen, zowel uit de metaalbewerking als de metalektro. Juryvoorzitter John Vollenbroek maakte de winnaars bekend en overhandigde hen samen met de betrokken Verbetercoaches een award.

Lees verder

IJzersterk bedrijf 2016: Porcon en Koninklijke Bammens

22 juni 2016

Porcon en Koninklijke Bammens zijn verkozen tot IJzersterk bedrijf 2016. Op het 5xbeter Jubileumcongres ‘Durf te dromen’ zijn de winnaars door juryvoorzitter John Vollenbroek bekend gemaakt. De directeuren van beide bedrijven ontvingen hun award uit handen van hun ‘eigen’ Verbetercoach.

Lees verder

Preventiemedewerker 2016: de genomineerden

30 mei 2016

De Verbetercoaches van 5xbeter hebben vijf preventiemedewerkers in de metaalbewerking en metalektro genomineerd voor de titel Preventiemedewerker 2016. Dit zijn volgens 5xbeter preventiemedewerkers die inspireren met veilig en gezond werken en echt iets in hun bedrijf voor elkaar krijgen, zowel uit de metaalbewerking als de metalektro. Organisatiesocioloog John Vollenbroek heeft de afgelopen weken een bezoek gebracht aan alle genomineerde preventiemedewerkers. Vollenbroek is gespecialiseerd in het terugdringen van de menselijke fout in organisaties: "Mensen zijn feilbaar, maar beschermen zich daar vaak onvoldoende tegen." Met trots presenteert 5xbeter de vijf genomineerden.

Lees verder

Genomineerden IJzersterk bedrijf 2016

30 mei 2016

IJzersterke bedrijven zijn volgens 5xbeter bedrijven die meters maken met veilig en gezond werken. Bedrijven die opvallen door wat ze voor elkaar krijgen, soms tegen de stroom in. Ieder jaar beloont 5xbeter de inspanningen van een klein en groot bedrijf op het gebied van veilig en gezond werken met de titel IJzersterk bedrijf. De Verbetercoaches van 5xbeter hebben acht bedrijven in de metaalbewerking en metalektro genomineerd voor de titel IJzersterk bedrijf 2016.

Lees verder

Organiseer uw bedrijfseigen veiligheidsweek!

17 mei 2016

Van 13 tot en met 17 juni viert 5xbeter de Week van Veilig en Gezond Werken: een week lang zetten we veilig en gezond werken in de metaal extra in het zonnetje.

Lees verder

Meld u nu aan voor het 5xbeter Jubileumcongres

25 april 2016

5xbeter nodigt u van harte uit voor het Jubileumcongres 'Durf te dromen' op 20 juni in de Efteling, Kaatsheuvel.

Lees verder

NL Alarm: iets voor uw bedrijf?

19 april 2016

Stichting NL Alarm zet zich in voor een samenleving waarin iedereen zich veilig, zeker en sociaal verbonden voelt. Zowel in de eigen buurt en woonplaats als binnen de rest van Nederland. Hierbij werkt NL Alarm samen met verschillende organisaties, zoals veiligheidsregio’s, burgernet, BuitenBeter, Hartveilig wonen en de Hartstichting.

Lees verder