• Nieuws

Het laatste nieuws

5xbeter presenteert Plan van Aanpak 2017-2021

6 december 2016

Dit jaar vieren we het tienjarig bestaan van 5xbeter. De sociale partners zijn trots op wat de afgelopen jaren bereikt is. En niet alleen uit onze eigen evaluaties blijkt dat de inzet van 5xbeter in uw bedrijf loont. Ook de Inspectie SZW publiceert deze maand cijfers waaruit blijkt, dat het aantal ongevallen in de metaal fors gedaald is. Als kroon op ons tienjarig bestaan ontvingen we zelfs van minister Lodewijk Asscher felicitaties.

Lees verder

Aanpak 5xbeter succes

5 december 2016

“Iedereen die in de metaalbewerking en metalektro werkt, verdient een veilige en gezonde werkomgeving.” Dat was tien jaar geleden de missie van 5xbeter, en zo luidt hij nog steeds. En met succes, zo blijkt uit een onafhankelijke evaluatie van het Plan van Aanpak 2014-2016 door Bureau KLB.

Lees verder

Groen licht voor 5xbeter veilige werkwijzen gevaarlijke stoffen

5 december 2016

Eind oktober ontving 5xbeter goed nieuws van de Inspectie SZW. De Inspectie gaat akkoord met de 5xbeter afleiding van Veilige Werkwijzen voor kleinschalige werkhandelingen met producten in de metaalbewerking en metalektro.

Lees verder

Elkaar aanspreken op onveilig gedrag

21 september 2016

Samen het gesprek aangaan over onveilige situaties bevordert de veiligheid op de werkvloer. Bestel nu de 5xbeter workshop 'Elkaar helpen'.

Lees verder

Doe mee: pimp je lashelm!

24 augustus 2016

5xbeter bestaat in 2016 tien jaar. Om dit te vieren herhalen we de meest succesvolle wedstrijd uit de afgelopen tien jaar: pimp je lashelm!

Lees verder

Tot die ene dag…

24 augustus 2016

Wilt u met uw medewerkers eens het gesprek aan gaan over het tijdelijk werken op hoogte bij u op de werkvloer? Vertoon dan een de nieuwe 5xbeter Film ‘Tot die ene dag’.

Lees verder

Inzet 5xbeter loont: forse daling ongevallen in de metaal

22 juni 2016

Op 20 juni keken de brancheverenigingen en vakbonden uit de metaalsectoren met 400 gasten uit het hele land terug op 10 jaar gezamenlijk investeren in veilig en gezond werken. Met André Kuipers als hoofdspreker werd de nieuwe arbocatalogus Tijdelijk werken op hoogte gelanceerd. De Inspectie SZW greep de gelegenheid aan om aan te kondigen, dat de inzet van 5xbeter voor veilig en gezond werken rendeert: het aantal ongevallen in de metaal is sinds 2009 fors afgenomen.

Lees verder

Christa van Dijk en Robert Meijer: Preventiemedewerkers 2016

22 juni 2016

Christa van Dijk en Robert Meijer zijn op het 5xbeter Jubileumcongres verkozen tot Preventiemedewerker 2016. De Verbetercoaches van 5xbeter nomineerden vijf preventiemedewerkers in de metaalbewerking en metalektro voor de titel. Dit zijn allemaal preventiemedewerkers die inspireren met veilig en gezond werken en echt iets in hun bedrijf voor elkaar krijgen, zowel uit de metaalbewerking als de metalektro. Juryvoorzitter John Vollenbroek maakte de winnaars bekend en overhandigde hen samen met de betrokken Verbetercoaches een award.

Lees verder

IJzersterk bedrijf 2016: Porcon en Koninklijke Bammens

22 juni 2016

Porcon en Koninklijke Bammens zijn verkozen tot IJzersterk bedrijf 2016. Op het 5xbeter Jubileumcongres ‘Durf te dromen’ zijn de winnaars door juryvoorzitter John Vollenbroek bekend gemaakt. De directeuren van beide bedrijven ontvingen hun award uit handen van hun ‘eigen’ Verbetercoach.

Lees verder