• Nieuws

Het laatste nieuws

Achtste Week van Veilig en Gezond Werken

23 juni 2017

Met nieuwe ideeën en extra energie kijkt 5xbeter terug op de achtste Week van Veilig en Gezond Werken.

Lees verder

Het succes van Bep Oordop

6 juni 2017

Door de wandelgangen van Nedschroef in Helmond gonst een bijzondere naam: Bep Oordop. Bep, die eigenlijk Jeroen heet, is directeur van het bedrijf in Helmond. Hij kent zijn bijnaam. En draagt hem met trots.

Lees verder

KUBO maakt een vlinderstrik

6 juni 2017

“Kleine ongevallen zijn nooit alleen de schuld van een werknemer. Dat weet KUBO. Het idee was om samen te kijken naar kritische gebeurtenissen en met deze methodiek inzicht te krijgen in risicofactoren en gevolgen.”

Lees verder

Een fotosafari op hoog niveau

18 mei 2017

Verbetercoaches Hilde Bussink en Annemieke Leegwater organiseerden dit jaar drie fotosafari’s bij ASSA ABLOY Entrance Systems. Tijdens deze workshops beoordelen servicemonteurs foto’s van gevaarlijke situaties met bijvoorbeeld ladders, hoogwerkers of de veer van een industriedeur.

Lees verder

5xbeter Congres 2017: schrijf u nu in!

18 april 2017

Het achtste 5xbeter Congres staat in het teken van gedrag en cultuur. Onder het motto ‘Nu ff niet!’ vragen we aandacht voor gedrag en cultuur op de werkvloer. Omdat “even snel” nooit de reden van een ongeval mag zijn. Schrijf u nu in!

Lees verder

Nieuw: Instructiefilms Fysieke belasting

13 april 2017

5xbeter lanceert drie instructiefilms ter ondersteuning van de aanpak van fysieke belasting op de werkvloer.

Lees verder

Preventiemedewerker 2017: de genomineerden

13 april 2017

Ieder jaar verkiest 5xbeter een preventiemedewerker uit een groot en een klein bedrijf, preventiemedewerkers die inspireren en echt iets in hun bedrijf voor elkaar krijgen. Met trots presenteert 5xbeter de vijf genomineerden voor de verkiezing van de Preventiemedewerker van het jaar.

Lees verder

IJzersterk bedrijf 2017: de genomineerden

13 april 2017

Ieder jaar beloont 5xbeter de inspanningen van een klein en groot bedrijf op het gebied van veilig en gezond werken met de titel IJzersterk bedrijf. De Verbetercoaches van 5xbeter hebben zeven bedrijven in de metaalbewerking en metalektro genomineerd voor de titel IJzersterk bedrijf 2017. Met trots presenteert 5xbeter de genomineerden.

Lees verder

Organiseer je bedrijfseigen Veiligheidsweek

12 april 2017

Organiseer in de Week van Veilig en Gezond Werken uw bedrijfseigen Veiligheidsweek met het speciale 5xbeter pakket. Wij sturen u in de aanloop naar de Week van Veilig en Gezond Werken (19 - 23 juni 2017) een pakket toe met een stap voor stap instructie hoe de Veiligheidsweek aan te kondigen en uit te rollen. In het pakket zitten natuurlijk ook allemaal spullen om het bedrijf aan te kleden en uit te delen aan medewerkers.

Lees verder

Nieuw: Verbetercheck Tijdelijk werken op hoogte

6 februari 2017

Soms is het nodig om even tijdelijk op hoogte te werken, ook in de metaal. Werken vanaf hoogte brengt specifieke en aanzienlijke veiligheidsrisico’s met zich mee.

Lees verder