• Nieuws

Het laatste nieuws

Preventiemedewerker van het Jaar 2014

24 juni 2014

Robin Koopman is verkozen tot 5xbeter Preventiemedewerker 2014. Op het 5xbeter congres Samen sterk voor veilig en gezond werk 23 juni is Robin in het zonnetje gezet. Robin werkt sinds 2012 bij de ESCH Group B.V.

Lees verder

“Iedereen voelt zich verantwoordelijk”

15 mei 2014

Ad Jansen is eigenaar van Matrex Molds in Hapert. Het bedrijf maakt spuitgietmatrijzen voor machines die kunststof producten maken voor de medische-, verpakkings- en voedingsindustrie. “Denk aan doppen voor mayonaiseflessen”, zo illustreert Jansen. Matrex Molds ontwerpt de matrijzen in 3D en produceert ze vervolgens in allerlei soorten gereedschapsstaal, afhankelijk van de kunststof de klant gebruikt. Sommige kunststoffen zijn agressiever dan andere en onder andere daarom is het werken bij Matrex Molds specialistisch. Zo specialistisch dat het bedrijf van 28 werknemers ook liever niet werkt met uitzendkrachten.

Lees verder

Als het is geland, hoor je er niemand meer over

13 mei 2014

Anton Inkenhaag is meewerkend voorman bij Asco Numatics. Het bedrijf maakt afsluiters voor allerlei toepassingen. “Onze machines waren al CE-gecertificeerd, maar dat hebben we nog meer aangescherpt naar de normen van Emerson, ons moederbedrijf.” Toen twee jaar geleden bij Asco 5xbeter voor het eerst over de vloer kwam, gingen vanuit kantoor en de fabriek duo's op de werkvloer aan de slag met checklisten. “Steeds ging er langere tijd tussen zitten. We zijn er aardig ingegroeid.”

Lees verder

Veilig en gezond werken bij Heerema: “Alles is er, en het is gratis”

13 mei 2014

Machinebankwerker en hoofd BHV Ad Vermeulen werkt al meer dan veertig jaar bij Heerema in Zwijndrecht. Hij zit onder andere in de commissie VGWM van het bedrijf dat toeleverancier is voor de olie-industrie en bijvoorbeeld boorplatforms maakt. Vermeulen is warm voorstander van 5xbeter. "Alle informatie is er al, en het is gratis voor het bedrijf, want van de werkgevers en werknemers.”

Lees verder

“Niemand wil dat het mis gaat”

13 mei 2014

Wim Bestman werkt bij Van Rijsoort in Klaaswaal. Het bedrijf is gespecialiseerd in buigwerk en Bestman bedient samen met een collega een machine die plaatwerk buigt.

Lees verder

RijnDijk: veiligheid maak je met elkaar

26 maart 2014

Een dikke 7½ geeft Niels Bakker van RijnDijk Constructions zijn medewerkers voor het veilig en gezond werken. Al zo’n 10 jaar wordt gestaag in veilige en gezonde omstandigheden geïnvesteerd.

Lees verder

Werken op Hoogte

19 maart 2014

5xbeter presenteert een nieuw instrument in de Arbocatalogus: de Procedure Werken op Hoogte.

Lees verder

Inzet 5xbeter werpt vruchten af

19 maart 2014

De sociale partners in de metaalbewerking en metalektro laten periodiek de impact van de gezamenlijke inspanningen voor een veilige en gezonde werkvloer onafhankelijk toetsen. Onderzoeksbureau Bartels voerde najaar 2013 een evaluatieonderzoek uit naar de bijdrage van 5xbeter aan het verbeteren van arbeidsveiligheid en -gezondheid in de metaalsectoren. Het beeld dat uit de evaluatie naar voren komt is positief.

Lees verder

Swedish Match Lighters BV IJzersterk bedrijf 2014

10 februari 2014

Swedish Match Lighters BV is verkozen tot klein IJzersterk bedrijf 2014. De producent van aanstekers kreeg de titel 10 februari tijdens een feestelijke personeelslunch uit handen van Jos van de Werken (lid Projectgroep 5xbeter, Beleidssecretaris arbozaken Koninklijke Metaalunie).

Lees verder

ASCO CONTROLS BV IJzersterk bedrijf 2014

13 januari 2014

Asco Controls BV is verkozen tot groot IJzersterk bedrijf 2014. De producent en leverancier van magneetafsluiters en pneumatische componenten kreeg de titel 13 januari in een feestelijke bijeenkomst met de medewerkers uit handen van Rob van Beek (lid Projectgroep 5xbeter, FME beleidsadviseur Arbo & Milieu) en Wiel Brand (lid Projectgroep 5xbeter, bestuurder FNV Bondgenoten).

Lees verder