Update Verbetercheck Lasrook

07 september 2022

Update Verbetercheck Lasrook

Met de Verbetercheck Lasrook kun je zelf beoordelen of er in je bedrijf veilig wordt gelast. Sinds we deze tool ontwikkelden zijn de richtlijnen aangescherpt. Daarom hebben we in juli 2020 een geactualiseerde versie uitgebracht. Als je de Verbetercheck al hebt gedaan is het slim om dat te herhalen om te kijken of je extra maatregelen moet nemen.

Waarom een nieuwe Verbetercheck?

De grenswaarde voor chroom-6 is verlaagd van 10 naar 1 μg/m3. Dat is van belang om lassers zo min mogelijk aan die kankerverwekkende stof bloot te stellen. Vooral lassers die werken met RVS en Duplex RVS kunnen met chroom-6 te maken krijgen.

Wat moet ik doen?

Log direct in op mijn5xbeter om te zien of je Verbetercheck nog op groen staat en wat je eventueel kunt verbeteren om wel aan de veiligheidsrichtlijnen te voldoen. Dat duurt nog geen 30 minuten per ruimte. Schone lucht is beter voor je medewerkers en dus beter voor je bedrijf.

Kan ik hulp krijgen bij de Verbetercheck?

Ja, je kan een beroep doen op een Verbetercoach van 5xbeter om je te helpen de Verbetercheck goed in te vullen en passende maatregelen te nemen. Maak daarvoor kosteloos een afspraak voor een bedrijfsbezoek. Of bekijk het webinar met uitleg over het gebruik van de Verbetercheck Lasrook.

Vorige nieuwsitem: Bedrijven gezocht voor lasrookmetingen bij aluminium- en laserlassen
Volgend nieuwsitem: Let op: NLA focust dit najaar op gevaarlijke stoffen