• Nieuws

Het laatste nieuws

5xbeter Congres 2017: schrijf u nu in!

18 april 2017

Het achtste 5xbeter Congres staat in het teken van gedrag en cultuur. Onder het motto ‘Nu ff niet!’ vragen we aandacht voor gedrag en cultuur op de werkvloer. Omdat “even snel” nooit de reden van een ongeval mag zijn. Schrijf u nu in!

Lees verder

Nieuw: Instructiefilms Fysieke belasting

13 april 2017

5xbeter lanceert drie instructiefilms ter ondersteuning van de aanpak van fysieke belasting op de werkvloer.

Lees verder

Preventiemedewerker 2017: de genomineerden

13 april 2017

Ieder jaar verkiest 5xbeter een preventiemedewerker uit een groot en een klein bedrijf, preventiemedewerkers die inspireren en echt iets in hun bedrijf voor elkaar krijgen. Met trots presenteert 5xbeter de vijf genomineerden voor de verkiezing van de Preventiemedewerker van het jaar.

Lees verder

IJzersterk bedrijf 2017: de genomineerden

13 april 2017

Ieder jaar beloont 5xbeter de inspanningen van een klein en groot bedrijf op het gebied van veilig en gezond werken met de titel IJzersterk bedrijf. De Verbetercoaches van 5xbeter hebben zeven bedrijven in de metaalbewerking en metalektro genomineerd voor de titel IJzersterk bedrijf 2017. Met trots presenteert 5xbeter de genomineerden.

Lees verder

Organiseer je bedrijfseigen Veiligheidsweek

12 april 2017

Organiseer in de Week van Veilig en Gezond Werken uw bedrijfseigen Veiligheidsweek met het speciale 5xbeter pakket. Wij sturen u in de aanloop naar de Week van Veilig en Gezond Werken (19 - 23 juni 2017) een pakket toe met een stap voor stap instructie hoe de Veiligheidsweek aan te kondigen en uit te rollen. In het pakket zitten natuurlijk ook allemaal spullen om het bedrijf aan te kleden en uit te delen aan medewerkers.

Lees verder

Nieuw: Verbetercheck Tijdelijk werken op hoogte

6 februari 2017

Soms is het nodig om even tijdelijk op hoogte te werken, ook in de metaal. Werken vanaf hoogte brengt specifieke en aanzienlijke veiligheidsrisico’s met zich mee.

Lees verder

5xbeter presenteert Plan van Aanpak 2017-2021

6 december 2016

Dit jaar vieren we het tienjarig bestaan van 5xbeter. De sociale partners zijn trots op wat de afgelopen jaren bereikt is. En niet alleen uit onze eigen evaluaties blijkt dat de inzet van 5xbeter in uw bedrijf loont. Ook de Inspectie SZW publiceert deze maand cijfers waaruit blijkt, dat het aantal ongevallen in de metaal fors gedaald is. Als kroon op ons tienjarig bestaan ontvingen we zelfs van minister Lodewijk Asscher felicitaties.

Lees verder

Aanpak 5xbeter succes

5 december 2016

“Iedereen die in de metaalbewerking en metalektro werkt, verdient een veilige en gezonde werkomgeving.” Dat was tien jaar geleden de missie van 5xbeter, en zo luidt hij nog steeds. En met succes, zo blijkt uit een onafhankelijke evaluatie van het Plan van Aanpak 2014-2016 door Bureau KLB.

Lees verder

Groen licht voor 5xbeter veilige werkwijzen gevaarlijke stoffen

5 december 2016

Eind oktober ontving 5xbeter goed nieuws van de Inspectie SZW. De Inspectie gaat akkoord met de 5xbeter afleiding van Veilige Werkwijzen voor kleinschalige werkhandelingen met producten in de metaalbewerking en metalektro.

Lees verder