Veelgestelde vragen

Hoe werkt het

De Verbetercheck heeft een database ontwikkeld met daarin actuele en gevalideerde gegevens van ongeveer 2.200 chemische producten. Met een druk op de knop kunt u per product een actueel Veiligheidsinformatieblad (VIB) en relevante productgegevens importeren. Het gaat om de samenstelling van het product, de classificatie en labelling, signaalwoord en grenswaarden.

Bij het aanmaken en/of actualiseren van uw register kunt u deze producten vinden met de bijbehorende zoekfunctie. Per product ziet u of deze gevalideerd is.

Bekijk antwoord Verberg antwoord

Wie verzorgt het onderhoud van de database

Philips Innovation Services actualiseert en valideert de inhoud van de database. Meer informatie over hun diensten leest u hier.

Bekijk antwoord Verberg antwoord

Waarom laat 5xbeter producten onafhankelijk valideren

Uit onderzoek blijkt dat 50% van de VIBs niet correct of incompleet zijn*. Door de veiligheidsinformatie onafhankelijk te laten valideren lost 5xbeter dit probleem op. Ook zorgt Philips voor de actualisering en validering van de inhoud van de database, waaronder het opvragen van nieuwe VIBs wanneer die ouder zijn dan 4,5 jaar.

Bekijk antwoord Verberg antwoord

Frequentie van nieuwe updates

Philips Innovation Services actualiseert de database elke maand.

U krijgt een email indien de informatie van een product in uw register is geactualiseerd. U beslist zelf of u de geactualiseerde informatie overneemt.

Bekijk antwoord Verberg antwoord