Nieuws (2023)

Middagprogramma Safety on pole position

30 mei 2023

Het middagprogramma van het 5xbeter-event Safety on pole position bestaat uit 3 presentaties.

Lees verder

Uittnodiging voor Safety on pole position

19 april 2023

Veiligheid kan hand in hand gaan met topprestaties leveren, dat laat de Formule 1 wel zien. Dat kan jij in je bedrijf ook voor elkaar krijgen! Laat je inspireren op het 5xbeter-event Safety on pole position op 28 september. Exclusief voor bedrijven in de metaalbewerking of metalektro.

Lees verder

Verbetercoach aan het woord: Günther Kerkhoven

17 april 2023

Hoe is het om Verbetercoach te zijn? En wat hebben de coaches van 5xbeter bedrijven te bieden? Günther Kerkhoven vertelt. ‘Ik hoor vaak: ik zou willen dat ik eerder had gebeld. Of ik krijg na afloop een bedankmailtje.’

Lees verder

5xbeter op Nederlandse Metaaldagen

31 maart 2023

5xbeter is dit jaar aanwezig op de Metaaldagen in Den Bosch met als thema Smart Manufacturing.

Lees verder

Tips voor toolboxen

30 maart 2023

Nog niet zo veel ervaring met toolboxen geven? Geen nood: Verbetercoach Twan van Aart geeft tekst en uitleg. Hij vertelt hoe 5xbeter je op weg kan helpen.

Lees verder

The making of de Verbetercheck Fysieke belasting

28 maart 2023

In maart presenteerde 5xbeter de nieuwe Verbetercheck Fysieke belasting. Ergonoom Mirjam van der Kooij en arboadviseur Kees Halm vertellen hoe ze de verbetercheck actualiseerden en uitbreidden.

Lees verder

Verbetercheck Fysieke Belasting voor metaalsector vernieuwd en uitgebreid: nu ook richtlijnen voor zittend werken en werken tijdens de zwangerschap

7 maart 2023

Persbericht | 5xbeter heeft een nieuwe versie van de Verbetercheck Fysieke Belasting uitgebracht. Dit onderdeel van de arbocatalogus voor de metaalbewerking en metalektro is aangepast aan de laatste wettelijke voorschriften en de stand der techniek. Ook zijn er richtlijnen toegevoegd voor zittend werk en voor werken tijdens de zwangerschap. Bij de Verbetercheck horen factsheets met tips om werkprocessen minder belastend te maken.

Lees verder

Zo werkt Verzinkerij van Aert aan veiligheid en vitaliteit

21 februari 2023

Germa van den Berg, arbo- en veiligheidscoördinator bij Verzinkerij van Aert, is ervan overtuigd dat aandacht voor gezond en veilig werken geld bespaart. Want zo voorkom je incidenten met verzuim. Door haar inzet zijn medewerkers hun persoonlijke beschermingsmiddelen structureel gaan dragen.

Lees verder

Gebruik de toolboxen van 5xbeter

23 januari 2023

Om veilig en gezond te blijven werken, moet je medewerkers regelmatig bijpraten over regels, procedures en beschermingsmiddelen. VCA-gecertificeerde bedrijven moeten zelfs 10 keer per jaar een veiligheidsoverleg organiseren. 5xbeter heeft daarvoor toolboxen ontwikkeld met presentaties, posters, brochures en films.

Lees verder

Inbreng vakbonden bij 5xbeter: meer aandacht voor werkdruk en personeelsbetrokkenheid

23 januari 2023

Binnen 5xbeter zetten vakbonden zich in voor veilig en gezond werken in de metaalsector. Vakbondsbestuurders Stijn de Geus (FNV Metaal) en Jerry Piqué (CNV Vakmensen) vertellen hoe ze aandacht vragen voor zaken die vooral werknemers aangaan zoals werkdruk.

Lees verder