• Nieuws

Nieuws (2018)

Gevaarlijke stoffen, vervangers en ijsjes: de Week in een notendop

28 juni 2018

De negende 5xbeter Week van Veilig en Gezond Werken stond evenals het afsluitende congres in het teken van gevaarlijke stoffen. Aanleiding is de nieuwe Verbetercheck Gevaarlijke stoffen. Onder het motto ‘weet waar je mee werkt en voorkom blootstelling aan gevaarlijke stoffen’ besteedden we een week lang aandacht aan alle aspecten van veilig en gezond werken met gevaarlijke stoffen. Een van de meest onderschatte risico's in de metaal.

Lees verder

Twan Beurskens en Peter Anker winnaars Preventiemedewerker 2018

27 juni 2018

Het besef dat veiligheid en gezondheid momentopnames zijn. Dat je allemaal, met elkaar, iedere dag en elk moment je uiterste best moet blijven doen om 's avonds gezond en wel thuis komen mogelijk te maken. Soms even stil staan om kritisch te kijken naar wat goed gaat en wat beter kan. En daarna weer in beweging komen om het goede te behouden en zo nodig te verbeteren, andere stappen te zetten. Dat hebben Peter Anker en Twan Beurskens met elkaar gemeen. Zij zijn verkozen tot 5xbeter Preventiemedewerker 2018. Op het 5xbeter Congres 25 juni in Gorinchem werden ze in het zonnetje gezet.

Lees verder

Anamet Europe en Gelre Metaalwaren winnaars IJzersterk bedrijf 2018

27 juni 2018

Medewerkers mee laten denken, sturen op saamhorigheid, veiligheid ook hoog op de agenda bij het management, dat zijn allemaal kwaliteiten die we zien bij Anamet Europe en Gelre Metaalwaren. Het zijn bedrijven die aan de weg timmeren, uit willen blinken. Als bedrijf. En voor hun mensen: 's avonds gezond thuiskomen is voor hen het allerbelangrijkste. Deze bedrijven delen nog wat kenmerken. Normen, overtuigingen en gedragingen die maken dat veiligheid leeft en op de vloer zichtbaar is. Anamet Europe en Gelre Metaalwaren zijn verkozen daarom tot 5xbeter IJzersterk bedrijf 2018. Tijdens het negende 5xbeter Congres 25 juni jl. in de Evenementenhal in Gorinchem ontvingen de beide bedrijven een plaquette uit handen van ‘hun’ Verbetercoach.

Lees verder

Nieuwe Verbetercoach: Stephan Hemme

4 juni 2018

Vanaf 1 juli 2018 gaat Stephan Hemme aan de slag als Verbetercoach voor 5xbeter in de regio Rijnmond en Zeeland. Hij stelt zich aan u voor.

Lees verder

IJzersterk bedrijf 2018: de genomineerden

25 april 2018

Bedrijven die opvallen door wat ze voor elkaar krijgen op het gebied van veilig en gezond werken, dat zijn volgens 5xbeter ijzersterke bedrijven. Ze blijven dagelijks aandacht vragen voor een veilige werkvloer, soms tegen de stroom in. Van management naar medewerker, iedereen wordt betrokken. Ieder jaar beloont 5xbeter de inspanningen van een klein en groot bedrijf op het gebied van veilig en gezond werken met de titel IJzersterk bedrijf. De Verbetercoaches van 5xbeter hebben zeven bedrijven in de metaalbewerking en metalektro genomineerd voor de titel IJzersterk bedrijf 2018. Met trots presenteert 5xbeter de genomineerden.

Lees verder

Preventiemedewerker 2018: de genomineerden

25 april 2018

Met trots presenteert 5xbeter de zes genomineerden voor de verkiezing van de Preventiemedewerker van het jaar. Ieder jaar verkiest 5xbeter een preventiemedewerker uit een groot en een klein bedrijf. Preventiemedewerkers die inspireren en echt iets in hun bedrijf voor elkaar krijgen.

Lees verder