• Nieuws

Nieuws (2017)

Een gezonder alternatief voor gevaarlijke stoffen

30 november 2017

5xbeter stimuleert bedrijven in de metaal zo veel mogelijk de door hen gebruikte gevaarlijke stoffen te vervangen door minder schadelijke alternatieven. Twee bedrijven, KEY TECHNOLOGY en RAVO, vervingen gevaarlijke stoffen door minder of niet-gevaarlijke vervangers. Zij testten en beoordeelden de risico’s van de oude en nieuwe producten. Hoe pakten ze het aan en welke tips hebben ze voor andere bedrijven die werken met gevaarlijke stoffen?

Lees verder

Chroom VI en TIG lassen

1 november 2017

Op basis van metingen kan 5xbeter nu bevestigen, dat de nieuwe grenswaarde van chroom VI bij TIG lassen niet overschreden wordt, mits de lasser een verbeterde laskap draagt.

Lees verder

Kennis deel je met een eigen VGM-app

1 november 2017

Na een bezoek aan Bruine de Bruin in Aalsmeer is Verbetercoach Annemieke Leegwater zeer onder de indruk van een app die het bedrijf zelf ontwierp en gebruikt.

Lees verder

Makkelijker en gezonder

1 september 2017

Het werkt makkelijker en veiliger met de juiste lashelm. Vindt ook Dennis.

Lees verder

Natuurlijk kan het ook anders!

31 augustus 2017

Wie kent de volgende situatie niet? Al best wel lang werk je en werken jouw collega’s op dezelfde manier. En eigenlijk gaat het goed. Is een verandering dan altijd noodzakelijk of beter? Vaak verandert er niets. Omdat het nu eenmaal altijd zo ging. Terwijl die oude situatie niet de meest veilige manier van werken was, of is. Kan het ook anders?

Lees verder

'Even snel' mag nooit de reden zijn

28 juni 2017

Met ruim 250 gasten uit de metaalbewerking, metalektro, overheid en andere organisaties sluit 5xbeter maandag 26 juni 2017 met het congres ‘Nu ff niet!’ de jaarlijkse Week van Veilig en Gezond Werken af. Oorzaak voor ongelukken op de werkvloer is bijna altijd een menselijke fout. Daarom speelt cultuur op de werkplek een grote rol, en dan vooral een positieve cultuur waarin collega’s en leidinggevenden elkaar aanspreken op onveilig gedrag.

Lees verder

We doen het veilig of we doen het niet

28 juni 2017

De veiligheidscultuur op de werkvloer verbeter je in de eerste plaats via de eerstelijns leidinggevenden. Psycholoog en organisatieadviseur Juni Daalmans over Brain Based Safety.

Lees verder

Collin van Beek en Frans Mennen Preventiemedewerker 2017

27 juni 2017

Ieder jaar verkiest 5xbeter een preventiemedewerker uit een groot en een klein bedrijf, preventiemedewerkers die inspireren en echt iets in hun bedrijf voor elkaar krijgen.

Lees verder

Metalco en AWL-Techniek IJzersterk bedrijf 2017

27 juni 2017

Ieder jaar beloont 5xbeter de inspanningen van een klein en groot bedrijf op het gebied van veilig en gezond werken met de titel IJzersterk bedrijf. Metalco en AWL-Techniek zijn 26 juni op het 5xbeter Congres 'Nu ff niet!' verkozen tot IJzersterk bedrijf 2017.

Lees verder

Achtste Week van Veilig en Gezond Werken

23 juni 2017

Met nieuwe ideeën en extra energie kijkt 5xbeter terug op de achtste Week van Veilig en Gezond Werken.

Lees verder