• Nieuws

Nieuws (2014)

Een goed idee is altijd welkom!

18 december 2014

De zeven Verbetercoaches van 5xbeter geven iedere dag advies over veilig werken. Zij spreken werkgevers en kijken graag mee op de werkvloer. Wat kunnen ze eigenlijk voor jou betekenen? Karin Leeuwenberg en Peter Kanters vertellen over hun werk.

Lees verder

Werknemerseditie nieuwsbrief - december 2014

18 december 2014

Download hier de werknemerseditie van de 5xbeter nieuwsbrief.

Lees verder

Verbetercheck Machineveiligheid uitgebreid

25 september 2014

5xbeter heeft de Arbocatalogus Machineveiligheid uitgebreid met drie nieuwe machines.

Lees verder

Werknemers nieuwsbrief - september 2014

24 september 2014

Download hier de nieuwste editie van de 5xbeter Werknemers nieuwsbrief.

Lees verder

Preventiemedewerker 2014 profiteert van verkiezing

22 september 2014

Op de vraag wat de verkiezing tot 5xbeter Preventiemedewerker 2014 hem heeft gebracht antwoordt Robin Koopman van de Esch Group enthousiast: “Ik hoef niet langer aan de medewerkers van de werkvloer uit te leggen wat mijn rol als preventiemedewerker binnen het bedrijf is.”

Lees verder

IJzersterke bedrijven gezocht!

22 september 2014

Nomineer uw bedrijf voor IJzersterk Bedrijf 2015.

Lees verder

10.000 werknemers en bedrijven doen mee aan de Week!

26 juni 2014

Met workshops, toolboxen, bijeenkomsten op de eigen werkplek en een vijfdaagse Roadshow zetten zij samen met 5xbeter veilig en gezond werken extra in het zonnetje.

Lees verder

Preventiemedewerker van het Jaar 2014

24 juni 2014

Robin Koopman is verkozen tot 5xbeter Preventiemedewerker 2014. Op het 5xbeter congres Samen sterk voor veilig en gezond werk 23 juni is Robin in het zonnetje gezet. Robin werkt sinds 2012 bij de ESCH Group B.V.

Lees verder

“Iedereen voelt zich verantwoordelijk”

15 mei 2014

Ad Jansen is eigenaar van Matrex Molds in Hapert. Het bedrijf maakt spuitgietmatrijzen voor machines die kunststof producten maken voor de medische-, verpakkings- en voedingsindustrie. “Denk aan doppen voor mayonaiseflessen”, zo illustreert Jansen. Matrex Molds ontwerpt de matrijzen in 3D en produceert ze vervolgens in allerlei soorten gereedschapsstaal, afhankelijk van de kunststof de klant gebruikt. Sommige kunststoffen zijn agressiever dan andere en onder andere daarom is het werken bij Matrex Molds specialistisch. Zo specialistisch dat het bedrijf van 28 werknemers ook liever niet werkt met uitzendkrachten.

Lees verder

Als het is geland, hoor je er niemand meer over

13 mei 2014

Anton Inkenhaag is meewerkend voorman bij Asco Numatics. Het bedrijf maakt afsluiters voor allerlei toepassingen. “Onze machines waren al CE-gecertificeerd, maar dat hebben we nog meer aangescherpt naar de normen van Emerson, ons moederbedrijf.” Toen twee jaar geleden bij Asco 5xbeter voor het eerst over de vloer kwam, gingen vanuit kantoor en de fabriek duo's op de werkvloer aan de slag met checklisten. “Steeds ging er langere tijd tussen zitten. We zijn er aardig ingegroeid.”

Lees verder