Webinar Verbetercheck Gevaarlijke stoffen kun je nu terugkijken

06 april 2022

Webinar Verbetercheck Gevaarlijke stoffen kun je nu terugkijken

Webinar Verbetercheck Gevaarlijke stoffen kun je nu terugkijken

In het webinar Verbetercheck Gevaarlijke stoffen van 31 maart hebben we laten zien hoe je de Verbetercheck doorloopt en hoe je het Register Gevaarlijke stoffen invult. Zorgvuldig omgaan met gevaarlijke stoffen zorgt ervoor dat de risico's voor de veiligheid en gezondheid voor jou en je collega's zoveel mogelijk beperkt worden. De Nederlandse Arbeidsinspectie gaat hier vaker op controleren en kan bij het ontbreken van het 'gevaarlijke stoffendeel' in de RI&E direct een boete opleggen van max. € 4.500, -.

 

Mocht je het webinar gemist hebben, kijk het webinar dan hier terug:

Je kunt hier de presentatie van het webinar downloaden.

 

Extra ondersteuning bij het invullen van de Verbetercheck

Om je te ondersteunen bij het invullen van de Verbetercheck Gevaarlijke stoffen bieden we naast gratis webinars ook een handleiding aan, en delen we graag de meest gestelde vragen en antwoorden uit de praktijk.

Deze vragen over gevaarlijke stoffen krijgen we het meest
Vraag: Welke stoffen moet ik registreren?
Antwoord: Alle gevaarlijke stoffen die gebruikt of gemaakt worden, of ontstaan tijdens het werk, en alle stoffen die op voorraad zijn. Alle producten met een GHS/CLP etiket worden gezien als gevaarlijke stof.

Vraag: Ik kan de producten niet vinden in de database. Wat nu?
Antwoord: Niet alle producten staan in de database. Als er een product niet te vinden is zal je zelf het product moeten registreren met een actueel VIB. Dit is op te vragen bij de leverancier. Zo helpen we elkaar!

Je vindt deze en andere meest gestelde vragen en antwoorden op onze website. Hier verwijzen we ook door naar de relevante informatie.

Bekijk FAQ 


Met de Verbetercheck weet je hoe je ervoor staat
Met het invullen van de Verbetercheck Gevaarlijke stoffen en het Register Gevaarlijke stoffen weet je of je veilig en gezond werkt met gevaarlijke stoffen en wat je eventueel kunt verbeteren om aan de veiligheidsrichtlijnen te voldoen. 

Vragen? Stel ze aan een Verbetercoach.
Heb je vragen over Gevaarlijke stoffen of wil je persoonlijke hulp bij het invullen van de Verbetercheck? Voor kosteloos advies, tips, of om een afspraak te maken met een Verbetercoach bel je gratis de Verbeterlijn: 0800 555 50 05. Of stuur een mail naar info@5xbeter.nl

De handleiding Verbetercheck Gevaarlijke stoffen
We hebben een handleiding opgesteld, waarin je stap voor stap door de Check van 5 wordt meegenomen, inclusief de Verbetercheck en het Register Gevaarlijke stoffen. In 5 stappen naar een veilig en gezond bedrijf?
Doe de Check van 5. 

 

 

Vorige nieuwsitem: Heb je vragen over veilige werkwijzen?
Volgend nieuwsitem: Succesvol webinar Verbetercheck Lasrook