Succesvolle webinars Verbetercheck Lasrook

27 mei 2021

Succesvolle webinars Verbetercheck Lasrook

Deelnemers bedankt!

Afgelopen week heeft 5xbeter, vanwege de grote belangstelling, twee keer het webinar Verbetercheck Lasrook georganiseerd. We willen iedereen die heeft deelgenomen bedanken voor de enthousiaste reacties en interessante vragen.

Kon je er niet bij zijn, en wil je toch graag hulp bij het juist invullen van de Verbetercheck Lasrook, bekijk dan hieronder de opnamen van het webinar. Wil je persoonlijke hulp bij het invullen van de Verbetercheck, dan kun je hier ook een Verbetercoach inschakelen. 

Tijdens het webinar hebben de Verbetercoaches laten zien hoe de vernieuwde Verbetercheck Lasrook ingevuld moet worden, en hebben zij live alle vragen beantwoord. 

 

Reacties

"Was heel interessant, goed om te horen hoe anderen er mee bezig zijn."

"Erg leerzaam"

"Verhelderend" 

 

Interessante vragen tijdens het webinar

Vraag: Roldeur openzetten of ventilatieroosters in ramen zien sommigen ook als ventilatie of buiten lassen. Hoe om te gaan met natuurlijke ventilatie?
Antwoord: Onder buiten lassen worden werkzaamheden in de buitenlucht bedoeld en niet werkzaamheden in een hal met open deuren. Deuren, ramen e.d. staan in de zomer vaak open maar worden gesloten in de winter. Daarom rekenen we in de Verbetercheck, voor werkzaamheden binnen, uitsluitend met mechanische ventilatie.

Vraag: Als er niet dagelijks wordt gelast, hoe dient de duur te worden bepaald?
Antwoord: Voor de blootstelling aan lasrook gaan we uit van een grenswaarde per dag. Als er bijvoorbeeld maar 1 dag in de week wordt gelast, met een inschakelduur langer dan 15%, moet dit in de Verbetercheck worden ingevuld. 

Vraag: Praktisch: lassen in het veld. Coatings bevatten vaak Chr6 en/of lood. Houdt de Verbetercheck hier rekening mee als je "coatings" aanvinkt?
Antwoord: De Verbetercheck Lasrook houdt geen rekening met coatings die lood en/of chromaat bevatten. Als het vermoeden bestaat dat coatings lood en/of chromaat bevatten moeten aanvullende maatregelen worden genomen.

Vraag: Is de nieuwe Verbetercheck door de Nederlandse Arbeidsinspectie gevalideerd?
Antwoord: De Verbetercheck Lasrook is door de Nederlandse Arbeidsinspectie goedgekeurd. Dit betekent dat je, bij juiste toepassing van de Verbetercheck, voldoet aan de wetgeving die voor blootstelling aan lasrook geldt. 

 

 

Vorige nieuwsitem: Upgrade Mijn 5xbeter omgeving
Volgend nieuwsitem: Veilig lassen in 5 stappen