• Nieuws

Nieuws (2012)

Deltour en VMI Holland ijzersterke bedrijven

18 december 2012

Bedrijven die het afgelopen jaar meters gemaakt hebben met veilig en gezond werken, dat zijn ijzersterke bedrijven. Uit alle inspirerende verhalen heeft 5xbeter VMI Holland en Deltour verkozen tot IJzersterk Bedrijf 2012.

Lees verder

Workshops Nieuwkomers: nieuwe serie!

14 november 2012

Januari 2013 gaan de Verbetercoaches van start met een nieuwe serie Workshops Nieuwkomers. De thema's deze ronde: Uitzendkrachten, Werkinstructies, Anderstaligen, Toezicht en Voorlichting & Instructie.

Lees verder

Instructiekaarten

29 oktober 2012

De Verbetercoaches krijgen regelmatig de vraag van bedrijven hoe een goede machine-instructiekaart eruit ziet. Het antwoord is simpel: een goede instructiekaart wordt gelezen en opgevolgd.

Lees verder

De Verbetercheck Machineveiligheid in de praktijk

29 oktober 2012

Hera Hammers is een machinefabriek gespecialiseerd in het reviseren en vervaardigen van diesel heimachines. Na een bezoek van de Inspectie SZW bleek het noodzakelijk om een aantal machines aan te passen waaronder een hele grote draaibank. Verbetercoach Hilde Bussink adviseerde Hera Hammers bij het invullen van de Verbetercheck Machineveiligheid en het aanpakken van de verbeterpunten.

Lees verder

Arborisico's en goede voorbeelden

6 september 2012

Hoe pakt een ondernemingsraad het thema arbeidsomstandigheden op? Wat kan een werknemer zelf doen aan veilig en gezond werken in zijn of haar bedrijf? 5x Beter heeft hier de instrumenten voor en organiseert speciaal voor ondernemingsraden de workshop Ondernemingsraad en 5x Beter.

Lees verder

Locaties workshops 'Ondernemingsraad en 5x Beter' bekend

2 augustus 2012

Inschrijving geopend voor de eerste ronde workshops in september.

Lees verder

5x Beter gaat voor goud

25 juni 2012

Het congres ‘5x Beter gaat voor goud’ was de opmaat tot een week vol veiligheidsactiviteiten bij Nederlandse bedrijven in de metaalbewerking en metalektro. Lees hier een impressie van een geslaagd congres.

Lees verder