• Nieuws
  • Workshops Nieuwkomers: nieuwe serie!

Workshops Nieuwkomers: nieuwe serie!

14 november 2012

In dynamische branches als de Metaalbewerking en de Metalektro komt het regelmatig voor dat er nieuwe mensen moeten worden ingeschakeld. Dat is goed voor het bedrijf: een frisse wind doet immers wonderen. Aan de andere kant komen ongevallen op het werk bij nieuwe medewerkers tot acht keer zo veel voor dan bij vaste werknemers. Dit komt vooral door een gebrek aan kennis en ervaring. Hierdoor herkennen nieuwkomers de risico’s minder goed. En weten zij minder goed welke maatregelen zij moeten nemen.

Begin 2013 geven de Verbetercoaches van 5x Beter vijf workshops van een halve dag (09:30 - 13:00) in de omgeving Utrecht. Vijf kansen om het veilig werken voor nieuwkomers een nieuwe impuls te geven:

Uitzendkrachten - donderdag 14 februari
In de workshop verkennen we hoe het komt dat uitzendkrachten een groter risico hebben op arbeidsongevallen. En geven we tips hoe je dit kunt voorkomen. De verdeling van verantwoordelijkheden tussen uitzendbureau, inlener en uitzendkracht ligt grotendeels vast in de regelgeving. In de praktijk werkt het echter pas als je goede afspraken maakt. 

Deze workshop is voor leidinggevenden, preventiemedewerkers, KAM-coördinatoren, medewerkers hrm/p&o en praktijkbegeleiders. Aanmelden kan bij Susanne Rambali: s.rambali@5xbeter.nl.


  • Werkinstructies - dinsdag 5 februari  
    In de workshop gaan we praktisch aan de slag met het beoordelen en verbeteren van geschreven veiligheidsdocumenten. Centraal staat: hoe zorg je er voor dat werknemers de instructies lezen. En begrijpen. We verkennen ook de rol van beeld in werkinstructies. Daarnaast geeft de workshop de theoretische bagage mee die nodig is. Bijvoorbeeld over de taalvaardigheid van medewerkers. 

    Deze workshop is voor iedereen die in de metaal werkinstructies voor veilig en gezond werken maakt of wil maken. Aanmelden kan bij Peter Kanters: p.kanters@5xbeter.nl.

Toezicht - maandag 4 februari
Ook een compliment geven is toezicht houden. Of niet? De rode draad in de workshop is: wanneer is toezicht effectief. Of beter: hoe kan ik effectiever worden!  Het houden van toezicht is in de praktijk niet eenvoudig. Maar valt zeker te leren. De workshop geeft je hier diverse nieuwe handvatten voor.

Deze workshop is voor leidinggevenden, alleen of als koppel met preventiemedewerkers, KAM-coördinatoren, medewerkers hrm/p&o. Aanmelden kan bij Marti Beeftink: m.beeftink@5xbeter.nl.

Voorlichting & Instructie - maandag 11 februari
Je geeft een toolbox. Als je vraagt of het begrepen is, wordt er geknikt. Maar als je later ziet hoe er gewerkt wordt, ben je daar niet meer zo zeker van. In de workshop komen de inhoud en de vorm aan bod. Maar ook hoe je in een concrete situatie vaststelt of de boodschap is begrepen. Dit doen we op een praktische manier, waarbij je zelf actief aan de slag gaat. 

Deze workshop is voor leidinggevenden, preventiemedewerkers, KAM-coördinatoren, medewerkers hrm/p&o en praktijkbegeleiders. Aanmelden kan bij Hilde Bussink: h.bussink@5xbeter.nl.


Vragen of meer informatie nodig? Bel de Verbeterlijn (0800 - 55 55 005) of stuur een mail naar info@5xbeter.nl.

Vorige nieuwsitem: Deltour en VMI Holland ijzersterke bedrijven
Volgend nieuwsitem: Website Samen voor Zambia online