• Nieuws
  • Workshops en adviestrajecten veilig en gezond werken

Workshops en adviestrajecten veilig en gezond werken

25 juni 2012

Hoe zet je als ondernemingsraad een Verbetercheck op de agenda? En hoe beïnvloed je als ondernemer veilig gedrag van medewerkers? Twee belangrijke vragen, zowel voor het bedrijf als voor de medewerker. 
5x Beter organiseert in 2012 workshops en maatwerkadviestrajecten voor ondernemingsraden en ondernemers. Afhankelijk van uw functie binnen het bedrijf kunt u zich hiervoor via www.5xBeter.nl inschrijven.Voor ondernemingsraden: hoe zet u een Verbetercheck op de agenda?
De ondernemingsraad speelt een belangrijke rol bij gezond en veilig werken. Iedere ondernemingsraad kan gebruikmaken van de Verbeterchecks en Verbetercoaches van 5x Beter. Tijdens de workshop voor vertegenwoordigers van ondernemersraden krijgt u antwoord op de volgende vragen: 

  • - Wie is verantwoordelijk voor arbo? 
  • - Hoe kunnen Verbeterchecks en Verbetercoaches van 5xBeter u helpen? 
  • - Hoe zet u gezond en veilig werken op de agenda binnen uw bedrijf?

De workshop bestaat uit twee bijeenkomsten van een halve dag en is bedoeld voor vertegenwoordigers van ondernemingsraden. Per ondernemingsraad kunnen maximaal twee leden deelnemen. Tijdens de eerste bijeenkomst maken de deelnemers een rondgang door het gastbedrijf en doen een arbocheck. Tijdens de tweede bijeenkomst presenteren de deelnemers hun plannen en de resultaten. Een deskundige jury beloont de meest inspirerende of best uitgevoerde plannen. De winnende ondernemingsraden ontvangen een waardecheque van € 1.500,- die zij naar eigen idee mogen inzetten voor verbetering van de arbeidsomstandigheden. 

Voor ondernemers: hoe veilig gedragen uw medewerkers zich?
Veiligheid is meer dan regels en veilige machines. Het gedrag van werknemers is essentieel. Tijdens dit maatwerkadviestraject leren ondernemers het gedrag van medewerkers in alle lagen van het bedrijf positief te beïnvloeden. Ondernemers krijgen antwoord op de volgende vragen:
- Hoe veilig gedragen uw werknemers zich? 
- Hoever reikt uw invloed als ondernemer? 
- Hoe leidt voorbeeldgedrag tot voorbeeldig veiligheidsgedrag? 

Dit maatwerktraject wordt bij het bedrijf in huis gegeven. Er kan gekozen worden voor twee aparte adviesgesprekken (een voor directie en management en een voor de werknemers) of een gezamenlijk adviesgesprek. 

Kosten en inschrijven
Deelname aan de workshops en het maatwerkadviestraject is gratis voor vertegenwoordigers (van ondernemingsraden) van bedrijven die vallen onder de werkingssfeer van de CAO Metaalbewerking en Metalektro. U kunt zich inschrijven via www.5xbeter.nl.

Vorige nieuwsitem: 5x Beter gaat voor goud
Volgend nieuwsitem: Week van de Veiligheid bij IHC-Merwede