• Nieuws
  • Workshop Uitzendkrachten: 5x Beter

Workshop Uitzendkrachten: 5x Beter

31 augustus 2011

In de Metaalbewerking en Metalektro werken veel uitzendkrachten. Je wilt als bedrijf dat deze nieuwkomers veilig aan de slag kunnen. Dat gebeurt niet vanzelf. Daar moet je wel wat voor doen. Kijk waar je bedrijf staat in de workshop Uitzendkrachten.

Programma:
Iedereen heeft een rol om er voor te zorgen dat uitzendkrachten veilig kunnen werken: het metaalbedrijf, het uitzendbureau en de uitzendkracht zelf. Weet je als metaalbedrijf wat jouw taak is? Wie welke verantwoordelijkheid heeft ligt grotendeels vast in de regelgeving. In de praktijk werkt het pas als je goede afspraken maakt.

In de workshop verkennen we hoe het komt dat uitzendkrachten een groter risico hebben op arbeidsongevallen. En geven we tips hoe je dit kunt voorkomen.

Verder staan we stil bij de keurmerken van uitzendbureaus. Wat betekent het voor veilig werken als een uitzendbureau gecertificeerd is volgens VCU of NEN 4400 of een SNA-keurmerk heeft? In de workshop kijken we naar de praktische consequenties voor het inhuren van uitzendkrachten.

Karin Leeuwenberg en Susanne Rambali, verbetercoaches van 5xBeter, krijgen dagelijks vragen over het werken met uitzendkrachten. “Deze workshop behandelt alle veelgestelde vragen”.

Datum:
Woensdag 5 oktober

Tijd:
De inloop is om 9.00 uur. We starten om 9.30 en ronden af om 12.00 uur. Om 12.00 uur praten we nog wat na met een korte lunch.

Locatie:
Aluminium Centrum, Voorveste 2 te Houten

De workshop is voor:
Leidinggevenden, preventiemedewerkers, kam-coördinatoren, medewerkers hrm/p&o en praktijkbegeleiders.

Workshopleiders:
Karin Leeuwenberg en Susanne Rambali

Opgeven:
Stuur ons een mail met je naam, functie, het bedrijf waar je werkt en de workshop(s) van je keuze. 

Vorige nieuwsitem: Workshop Toezicht: 5x Beter
Volgend nieuwsitem: Workshop Voorlichting en Instructie: 5x Beter