• Nieuws
  • Workshop Jongeren en veilig werken: 5x Beter

Workshop Jongeren en veilig werken: 5x Beter

31 augustus 2011

Als jongeren aan de slag gaan in een bedrijf is dat wennen voor de jongeren, maar ook voor het bedrijf. Hoe begeleid je jongeren en zorg je er voor dat zij veilig werken? Kom naar de workshop Jongeren als je hier meer over wilt weten.

Programma:
Jongeren hebben een groter risico op een arbeidsongeval dan oudere werknemers. In de workshop verkennen wij hoe dit komt. Is het de leeftijd of het gebrek aan werkervaring? Of spelen andere factoren een rol?

De workshop wil handvatten geven voor de praktijk. We kijken naar voorlichting en instructie aan jongeren. Naar het toezicht. En naar de manier waarop je de begeleiding organiseert. Natuurlijk komen de wettelijke voorschriften aan de orde, maar de focus ligt op de manier waarop je dit vertaalt in acties in je bedrijf.

5x Beter heeft dit voorjaar twee pilotprojecten over het veilig werken voor jongeren uitgevoerd. In de workshop bekijken we welke lessen uit deze projecten bruikbaar zijn voor jouw bedrijf.

Annemieke Leegwater en Karin Leeuwenberg, Verbetercoaches van 5x Beter, ondersteunen veel bedrijven met jong talent. “Deze workshop is een must voor ieder bedrijf met jongeren”.

Datum:
Woensdag 12 oktober

Tijd:
De inloop is om 9.00 uur. We starten om 9.30 en ronden af om 12.00 uur. Om 12.00 uur praten we nog wat na met een korte lunch.

Locatie:
Aluminium Centrum, Voorveste 2 te Houten

De workshop is voor:
Leidinggevenden en praktijkbegeleiders.

Workshopleiders:
Annemieke Leegwater en Karin Leeuwenberg

Opgeven:
Stuur ons een mail met je naam, functie, het bedrijf waar je werkt en de workshop(s) van je keuze. 

Vorige nieuwsitem: ‘Waar moet dat allemaal héén?’
Volgend nieuwsitem: Workshop Toezicht: 5x Beter