• Nieuws
  • Vernieuwde Verbetercheck Schadelijk geluid

Vernieuwde Verbetercheck Schadelijk geluid

10 februari 2015

Bijna iedereen in de metaal komt in aanraking met schadelijk geluid. De gevolgen treden langzaam op, maar zijn onomkeerbaar. De eerste belangrijke signalen zijn tijdelijk gehoorverlies en oorsuizingen. Bij onherstelbare schade aan de haarcellen is het gehoorverlies blijvend. Gehoorschade door lawaai is nooit meer te genezen.

Lawaaidoofheid is beroepsziekte nummer 3. Daarom lanceert 5xbeter de vernieuwde Verbetercheck Schadelijk geluid en vragen we in 2015 extra aandacht voor dit thema. De Arbowet verplicht de werkgever tot het beoordelen van de geluidsniveaus op de werkvloer. Vroeger gebeurde dit vaak door het uitvoeren van metingen. De Verbetercheck is gebaseerd op een grote hoeveelheid metingen die zijn uitgevoerd in de metaal, waardoor bij gebruik van de Verbetercheck (dure) metingen niet nodig zijn. De Verbetercheck Schadelijk geluid biedt oplossingen en informatie die invulling geven aan de doelstellingen voor schadelijk geluid in wet- en regelgeving. De gegeven oplossingen uit de Verbetercheck zijn dus in lijn met de wet- en regelgeving.

Maak werk van schadelijk geluid voor het vanzelf stil wordt! Doe de Verbetercheck Schadelijk geluid of bestel direct een informatiepakket

Vorige nieuwsitem: Preventiemedewerker 2015 gezocht!
Volgend nieuwsitem: Een goed idee is altijd welkom!