• Nieuws
  • Uitreiking IJzersterk bedrijf 2012

Uitreiking IJzersterk bedrijf 2012

11 januari 2013

5xbeter heeft VMI Holland BV en Deltour BV gekozen tot IJzersterk bedrijf 2012. Beide bedrijven zijn door 5xbeter in het zonnetje gezet met de overhandiging van een plaquette.

VMI Holland
Vrijdag 21 december 2012 sloot VMI Holland BV het jaar af met een kerstdiner met al zijn medewerkers. Een heerlijk buffet, met Hollandse Pot, verzorgd door een lokale cateraar. Een mooi moment voor de uitreiking van de plaquette IJzersterk bedrijf 2012. Veilig en gezond werken is voor VMI de basis voor de continuïteit van hun onderneming.Rob van Beek (lid Projectgroep 5xbeter, FME - beleidsadviseur arbo en milieu) sprak de medewerkers van VMI Holland BV toe. De toepassing van o.a. lean werken en 5S voor en met de medewerkers van VMI heeft veel opgeleverd voor een veiligere en gezondere werkomgeving. VMI is effectief aan de slag gegaan met de instrumenten en het advies van 5xbeter. VMI mag trots zijn op deze prijs. Een prijs voor zowel de werkgever, als de werknemer, want het creëren van een veilige en gezonde werkomgeving doe je samen. En de benodigde aandacht hiervoor stopt niet. VMI heeft voor 2013 ambities om de ingezette koers naar veilig en gezond werken voort te zetten en daarbij zelfs weer een stapje verder te gaan. Dit beperkt zich niet tot de bedrijfsonderdelen van VMI binnen de Nederlandse grenzen.

Deltour BV
Met een feestelijke lunch luidde Deltour BV 7 januari het nieuwe jaar in. Een mooie gelegenheid om de verkiezing van Deltour tot IJzersterk bedrijf 2012 officieel bij het personeel bekend te maken en de bijbehorende plaquette te overhandigen.Verbetercoach Annemieke Leegwater lichtte de verkiezing van het bedrijf tijdens de lunch toe. Met name de voortvarende aanpak in het veilig werken met machines is inspirerend. Niet alleen de technische aanpassingen aan de machines zijn vlot opgepakt, ook het veilig handelen van de medewerkers aan de machines is direct doorgevoerd. Het door 5xbeter geboden inzicht en handvatten voor een structurele aanpak hebben geleid tot meer veiligheidsbewustzijn bij zowel directie als personeel. Met gepaste trots is de plaquette in ontvangst genomen door directeur Otto Staleman. De komende tijd zullen de laatste puntjes op de i worden gezet wat betreft de technische aanpassingen aan de machines. Voor 2013 gaat het bedrijf samen met de Verbetercoach een voorlichtings- en trainingsprogramma verzorgen, zodat het veilig werken aan de machines niet alleen tussen de oren komt, maar ook b(ek)lijft.

Fotografie: DigiDaan en Michel ter Wolbeek

Vorige nieuwsitem: Goss Contiweb en Aurabis inspireren
Volgend nieuwsitem: Deltour en VMI Holland ijzersterke bedrijven