• Nieuws
  • Twan Beurskens en Peter Anker winnaars Preventiemedewerker 2018

Twan Beurskens en Peter Anker winnaars Preventiemedewerker 2018

27 juni 2018

Twan Beurskens en Peter Anker winnaars Preventiemedewerker 2018

Het besef dat veiligheid en gezondheid momentopnames zijn. Dat je allemaal, met elkaar, iedere dag en elk moment je uiterste best moet blijven doen om 's avonds gezond en wel thuis komen mogelijk te maken. Soms even stil staan om kritisch te kijken naar wat goed gaat en wat beter kan. En daarna weer in beweging komen om het goede te behouden en zo nodig te verbeteren, andere stappen te zetten. Dat hebben Peter Anker en Twan Beurskens met elkaar gemeen. Zij zijn verkozen tot 5xbeter Preventiemedewerker 2018. Op het 5xbeter Congres 25 juni in Gorinchem werden ze in het zonnetje gezet.

Peter Anker 

Het is heel bijzonder hoe Peter Anker bij Lasbedrijf Alphen te werk gaat, zowel richting eigenaren als richting medewerkers.Hij is bedrijfsleider en preventiemedewerker in een. Aandacht voor veiligheid en gezondheid is voor hem volstrekt logisch. Hij is heel daadkrachtig, onconventioneel, consequent en sociaal. En bereikte enorm veel in korte tijd.

“Het toepassen van een veilige en gezonde werkwijze en het dragen van pbm’s was nog geen goede gewoonte bij Lasbedrijf Alphen. Door de gezondheid van het personeel voorop te stellen en de doortastende manier van werken van Peter Anker, heeft er een cultuuromslag plaats gevonden op het gebied van veilig en gezond werken,” vertelt Verbetercoach Susanne Rambali. “Zowel bij de directie als het personeel. De manier waarop dit bereikt is, in een kort tijdsbestek, wordt ook door de Inspectie-SZW gezien als goede praktijk.”

Twan Beurskens

Twan Beurskens verdiept zich bij Tennant in Uden niet alleen in de materie, maar vooral in de mensen.Mede door zijn positieve, prettig standvastige en open persoonlijkheid heeft hij in relatief korte tijd al veel bereikt. Hij heeft veel aandacht voor melden, onderzoeken en terugkoppelen van incidenten.Geeft veel complimenten, spreekt aan wanneer nodig, ongeacht de rol/positie van iemand in het bedrijf.

Twan heeft sinds zijn komst bij Tennant zijn schouders onder het thema arbo gezet. Peter Kanters: “Twan is met meerdere thema’s aan de slag gegaan, waaronder lasrook en schadelijk geluid. Daar had het bedrijf in het verleden al vaker naar gekeken, maar niet echt doorgepakt. Bij Twan is dat anders. Hij heeft er zijn tanden in gezet en laat dan niet meer los totdat er concrete maatregelen worden genomen. Wat hij heel goed doet, is de verantwoordelijkheid daar leggen waar deze thuis hoort, namelijk bij het management. Hij weet heel goed draagvlak te creëren en aan te spreken op goed werkgeverschap!”

Vorige nieuwsitem: Gevaarlijke stoffen, vervangers en ijsjes: de Week in een notendop
Volgend nieuwsitem: Anamet Europe en Gelre Metaalwaren winnaars IJzersterk bedrijf 2018