• Nieuws
  • Preventiemedewerker van het Jaar 2014

Preventiemedewerker van het Jaar 2014

24 juni 2014

Robin Koopman is verkozen tot 5xbeter Preventiemedewerker 2014. Op het 5xbeter congres Samen sterk voor veilig en gezond werk 23 juni is Robin in het zonnetje gezet. Robin werkt sinds 2012 bij de ESCH Group B.V.


Robin Koopman (midden) met zijn mede-genomineerde preventiemedewerkers Henri van de Keuken en Richard van Lingen.
Foto: 5xbeter/De Beeldredacteur

Robin werkt sinds oktober 2012 bij de ESCH Group B.V. Binnengekomen als algemeen productiemedewerker/lasser in de montage afdeling heeft hij zich getoond als een goede aanwinst op de montage afdeling. Precies, zelfstandig, verantwoordelijk en vooral hardwerkend is Robin een aanwinst voor de gehele organisatie. Sinds eind 2013 is de ESCH Group actief bezig een nieuw veiligheids- en preventieprogramma op te zetten. Na een interne screening bleek dit perfect bij het profiel van Robin te passen. Robin had hier wel oren naar en het paste perfect bij zijn studie! De kwaliteiten die Robin heeft laten zien op de montage afdeling heeft hij tevens laten zien bij het opzetten van een vernieuwd Risico-Inventarisatie en
–Evaluatie rapport. Op eigen initiatief heeft hij het RI&E rapport naar een hoger niveau getild door niet alleen te inventariseren, maar ook aanbevelingen te doen met een concreet actieplan. Robin heeft de mogelijkheid gekregen de algehele verantwoordelijkheid te nemen voor het opzetten van het veiligheid- en preventie programma en sinds 1 januari 2014 is hij actief als preventiemedewerker. De afgelopen maanden heeft Robin wekelijks veiligheidsprocedures opgesteld en is nu verantwoordelijk voor de controle, preventie, en naleven van veiligheidsprotocollen. Dit doet hij met veel enthousiasme. 

Vorige nieuwsitem: 10.000 werknemers en bedrijven doen mee aan de Week!
Volgend nieuwsitem: “Iedereen voelt zich verantwoordelijk”