• Nieuws
  • Preventiemedewerker 2018: de genomineerden

Preventiemedewerker 2018: de genomineerden

25 april 2018

Preventiemedewerker 2018: de genomineerden

Met trots presenteert 5xbeter de zes genomineerden voor de verkiezing van de Preventiemedewerker van het jaar. Ieder jaar verkiest 5xbeter een preventiemedewerker uit een groot en een klein bedrijf. Preventiemedewerkers die inspireren en echt iets in hun bedrijf voor elkaar krijgen. De genomineerden voor de titel Preventiemedewerker 2018 zijn:

Genomineerd zijn in de metaalbewerking, in alfabetische volgorde:

  • Peter Anker – Lasbedrijf Alphen, Woerden
  • Cor Derks – Henra Aanhangwagens, Overloon
  • Edgar Oxfort – Extrugroup, Zwaag
  • Andrea Toornvliet – De Groot en Visser, Gorinchem

Genomineerd zijn in de metalektro, in alfabetische volgorde:

  • Twan Beurskens – Tennant, Uden
  • Frank Koens – Nijhuis Industries, Doetinchem


Cultuuromslag en pragmatisme

De Verbetercoaches nomineren ieder jaar de preventiemedewerkers die op hen extra indruk maken. Uit uiteenlopende bedrijven met ieder hun eigen kracht weten deze mensen het verschil te maken op de werkvloer. “Het toepassen van een veilige en gezonde werkwijze en het dragen van pbm’s was nog geen goede gewoonte bij Lasbedrijf Alphen. Door de gezondheid van het personeel voorop te stellen en de doortastende manier van werken van Peter Anker, heeft er een cultuuromslag plaats gevonden op het gebied van veilig en gezond werken,” vertelt Verbetercoach Susanne Rambali. “Zowel bij de directie als het personeel. De manier waarop dit bereikt is, in een kort tijdsbestek, wordt ook door de Inspectie-SZW gezien als goede praktijk.”

Cor Derks heeft zich als bedrijfsleider binnen het bedrijf hard gemaakt voor verbetering van de arbeidsomstandigheden. Iets waarvoor de aandacht wat verslapt was. “Cor is begonnen met de RI&E en vandaaruit zijn alle relevante Verbeterchecks uitgevoerd en verbeteringen doorgevoerd. Hij heeft daarbij uitgebreid ondersteuning gevraagd en gekregen van mij als Verbetercoach. We hebben toolboxen gehouden om medewerkers bewust te maken. Iets wat nog niet eerder had plaatsgevonden. Hij betrekt daarbij zowel het hoger management, de voormannen en medewerkers op de vloer. Hij maakt het een onderdeel van de kwaliteitsverbetering en professionalisering van het hele bedrijf die men nu doorvoert. Cor is een doorzetter die met arbo bezig blijft!” aldus Verbetercoach Peter Kanters.

Edgar Oxfoort van Extrugroup in Zwaag vindt het vooral belangrijk dat het onderwerp veilig en gezond werken bespreekbaar is. Hij neemt het veilig en gezond werken zeer serieus en verlangt die houding ook van de medewerkers. Regelmatig erover praten, dagelijks contact met de medewerkers en over kwesties durven te beginnen, ook als je weerstand voelt. Jaren geleden kwam Edgar bij Verbetercoach Annemieke Leegwater met de vraag: “Help ons met het op orde krijgen van het veilig en gezond werken, ik ben onbekend met deze materie.” Er volgde een periode van doorvoeren van verbeteringen en ontwikkeling van veiligheidsbewustzijn op basis van invullen van Verbeterchecks en het bespreken in toolboxmeetings. Hiermee kwam het gezond en veilig werken op een hoger niveau. Vooral samen doen heeft ervoor gezorgd, dat binnen Extrugroup inmiddels een juiste veiligheidscultuur heerst. “Edgar is daarin heel vasthoudend, maar treedt niet graag op de voorgrond. Hij zet liever anderen in de spotlights. En daarin zit misschien wel zijn belangrijkste kracht als preventiemedewerker: oog hebben voor de gezondheid en veiligheid van de ander!” stelt Annemieke Leegwater.

Andrea Toornvliet vindt haar nominatie een eer. Het is een stuk waardering voor haar werk wat ze met veel plezier doet. Susanne Rambali: “Stap voor stap weet Andrea op een pragmatische manier steeds een hoger niveau van veiligheid en gezondheid te bereiken op de werkvloer. Daar betrekt ze zowel het management als de werknemers bij. 

Twan Beurskens heeft sinds zijn komst bij Tennant in Uden zijn schouders onder het thema arbo gezet. Peter Kanters: “Twan is met meerdere thema’s aan de slag gegaan, waaronder lasrook en schadelijk geluid. Daar had het bedrijf in het verleden al vaker naar gekeken, maar niet echt doorgepakt. Bij Twan is dat anders. Hij heeft er zijn tanden in gezet en laat dan niet meer los totdat er concrete maatregelen worden genomen. Wat hij heel goed doet, is de verantwoordelijkheid daar leggen waar deze thuis hoort, namelijk bij het management. Hij weet heel goed draagvlak te creëren en aan te spreken op goed werkgeverschap!”

Frank Koens is KAM functionaris bij Nijhuis Industries in Doetinchem. Verbetercoach Marti Beeftink: “Frank vergeet geen afdeling, ook de werknemers die veelal op locatie werkzaam zijn, worden niet vergeten. Frank weet ook het hogere management mee te krijgen in de aandacht voor goede arbeidsomstandigheden. Maandelijks voert de directeur een algemeen praatje voor de werknemers in de kantine, waarin ook specifiek veiligheid wordt aangehaald. De zogenaamde zeepkistsessies. Frank is een kei van een preventiemedewerker, hij is een vraagbaak van de medewerker en het middenkader, geeft gevraagd maar ook ongevraagd zijn advies en mening, weet het hogere management te prikkelen om ook concreet aandacht te geven aan veiligheid.”

Vorige nieuwsitem: IJzersterk bedrijf 2018: de genomineerden
Volgend nieuwsitem: Een gezonder alternatief voor gevaarlijke stoffen