• Nieuws
  • Preventiemedewerker 2017: de genomineerden

Preventiemedewerker 2017: de genomineerden

13 april 2017

Preventiemedewerker 2017: de genomineerden

Met trots presenteert 5xbeter de vijf genomineerden voor de verkiezing van de Preventiemedewerker van het jaar. Ieder jaar verkiest 5xbeter een preventiemedewerker uit een groot en een klein bedrijf, preventiemedewerkers die inspireren en echt iets in hun bedrijf voor elkaar krijgen. De genomineerden voor de titel Preventiemedewerker 2017 zijn:

Genomineerd zijn in de metaalbewerking, in alfabetische volgorde:

  • Ankie van Boxtel - Marvu, Sint-Oedenrode
  • Jan Heijkoop – Coremans, Wemeldinge
  • Frans Mennen – NTS Group, Eindhoven

Genomineerd zijn in de metalektro, in alfabetische volgorde:

  • Collin van Beek – Kelvion, Almere
  • Leon Snoeren – SAPA, Drunen

Overtuigend en doortastend
De Verbetercoaches nomineren ieder jaar de preventiemedewerkers die op hen extra indruk maken. Uit uiteenlopende bedrijven met ieder hun eigen kracht weten deze mensen het verschil te maken op de werkvloer.
“Frans Mennen heeft een helikopterview en weet zowel management als medewerkers te mobiliseren bij het verbeteren van arbeidsomstandigheden, zonder zelf 'de (arbo)aap op de schouder' te nemen. Hij maakt mensen verantwoordelijk voor het nemen van actie en schuwt niet om mensen, waaronder ook directie, aan te spreken op hun verantwoordelijkheden en nakomen van gemaakte afspraken. Dit alles op een natuurlijke, overtuigende manier, zonder mensen voor het hoofd te stoten,” vertelt Peter Kanters. Hij vervolgt: “Ankie van Boxtel is een heel enthousiaste en laagdrempelige preventiemedewerker, die regelmatig op de werkvloer te vinden is. Ze staat open voor de inbreng van de medewerkers en wat wel en niet werkt m.b.t. maatregelen die de veiligheid en gezondheid verbeteren. Ze weet mensen in beweging te krijgen.”

“Leon Snoeren is als preventiemedewerker vriendelijk, maar doortastend. Hij luistert naar wat er speelt en lost het op waar nodig. Hij motiveert de medewerkers om gezamenlijk veilig te kunnen werken. Jan Heijkoop is een echte nieuwkomer als preventiemedewerker. Hij heeft de afgelopen jaren vanuit z'n functie als kwaliteitsmedewerker aandacht gehad voor veiligheid en gezondheid. Inmiddels heeft hij het voor elkaar dat er tijd beschikbaar gesteld wordt om hier constructief aandacht aan te geven. Dat maakt hem zo’n goede preventiemedewerker: hij heeft de directie kunnen overtuigen van het nut van een preventieve aanpak,” aldus Karin Leeuwenberg.

Susanne Rambali nomineerde Collin van Beek: “Hij weet de theorie en de praktijk aan elkaar te koppelen. Met zijn technisch inzicht bedenkt hij samen met de medewerkers goede oplossingen. Ik zie hem ook als iemand die volhoudt totdat iets gerealiseerd is, ook al duurt dat soms lang. Hij is dan ook trots op wat er bereikt is, als het klaar is.”

Vorige nieuwsitem: Nieuw: Instructiefilms Fysieke belasting
Volgend nieuwsitem: IJzersterk bedrijf 2017: de genomineerden