• Nieuws
  • Preventiemedewerker 2014 profiteert van verkiezing

Preventiemedewerker 2014 profiteert van verkiezing

22 september 2014

Op de vraag wat de verkiezing tot 5xbeter Preventiemedewerker 2014 hem heeft gebracht antwoordt Robin Koopman van de Esch Group enthousiast: “Ik hoef niet langer aan de medewerkers van de werkvloer uit te leggen wat mijn rol als preventiemedewerker binnen het bedrijf is.” Na de bekendmaking is een interne mededeling gedaan met uiteraard een extra toelichting op de functie. Er volgden felicitaties, zowel vanuit het management als de productie. Sindsdien hebben de productiemedewerkers al meer oog voor veilig werken en verloopt de communicatie hierover soepeler dan hiervoor.

Samen optrekken
Robin heeft duidelijke ambities als preventiemedewerker. Het bedrijf is in Sprang-Capelle gestart met een pilot voor implementatie van een 5S-systeem met veiligheid als onderdeel van TPM en Lean Manufacturing. Robin trekt daarbij samen op met directie en management. Als die de audits uitvoeren op het gebied van kwaliteit, doet Robin dat voor Safety. Hierbij pakt hij de punten op uit de RI&E en de Verbeterchecks van 5xbeter. De samenwerking met directeur en managementteam betekent vanzelf extra aandacht voor veiligheid en gezondheid.

Verhogen bewustzijn
Als grootste uitdaging ziet Robin de gedragsverandering bij de medewerkers en het nemen van verantwoordelijkheid voor de eigen veiligheid en gezondheid. En daar ziet hij ook direct het meest lastige punt: omgaan met weerstand: wat is er nodig voor gedragsverandering? Volgens Robin gaan maatregelen in het kader van veilig en gezond werken alleen werken als je deze in nauwe samenspraak met het personeel treft. Dus niet top-down maatregelen uitstrooien, maar in kleine stapjes en met duidelijke uitleg afspraken maken met de medewerkers. Het start met het verhogen van bewustzijn door middel van voorlichting. Maar ook door veel met de mensen op de werkplek te praten over hun werk, de veiligheid en de obstakels die ze hierin tegenkomen. Voor medewerkers is het nodig om te weten waar ze aan toe zijn. Robin is hiervoor bezig met het opstellen van werkvoorschriften die hij vervolgens stap voor stap wil introduceren op de werkvloer. Dat is best een uitdaging.

Ambities waarmaken
Wat zijn de randvoorwaarden om al zijn ambities als preventiemedewerker waar te kunnen maken? Hierop heeft Robin een duidelijk standpunt: de directie en het hoger management moeten de intentie hebben om serieus werk te maken van veilig en gezond werken. Gelukkig ziet de directie duidelijk de meerwaarde van aandacht voor veiligheid en geven zij Robin alle steun en ruimte om zijn ambities waar te maken.

Vorige nieuwsitem: Werknemers nieuwsbrief - september 2014
Volgend nieuwsitem: IJzersterke bedrijven gezocht!