• Nieuws
  • Kennis deel je met een eigen VGM-app

Kennis deel je met een eigen VGM-app

01 november 2017

Kennis deel je met een eigen VGM-app

Bruine de Bruin levert producten voor de glastuinbouw en maakt waterzuiveringsinstallaties, containersystemen, kweektafels en teeltsystemen. Bij het bedrijf werken 18 mensen met een vaak lange geschiedenis bij de organisatie van 25 tot 50 jaar. Acht monteurs bezoeken klanten in het land. Hoe zorg je ervoor dat zij zo min mogelijk formulieren hoeven in te vullen en tegelijkertijd ook veilig werken? Controller René Holleman bouwde een eigen VGM-app.

Hulp en advies
Iedere werkdag bezoeken monteurs van Bruine de Bruin projecten volgens een planning die gekoppeld is aan de app. De locaties verschillen, van bijvoorbeeld een datacentrum tot een tuinder. Dus ook de situatie ter plekke is nooit gelijk. Google Maps verzorgt de route en ook het materiaal dat nodig is voor een project staat opgeslagen in de app. Zie je een onveilige situatie? Dan maak je een foto en die foto deel je. Zodat andere collega’s advies kunnen geven. Maakt een machine een opvallend geluid? Dan film je de machine en vraag je aan de hand van dat filmpje om hulp. De app communiceert met andere applicaties op je telefoon. En de database van het bedrijf wordt steeds groter, met foto’s en informatie over projecten. Met kennis.

Omarmen
De monteurs van Bruine de Bruin omarmen de app. Door het keuzemenu is het makkelijk om gegevens in te voeren of op te zoeken. Maar hoe bouw je zo’n app? René Holleman begon op Youtube, met een filmpje over PowerApps. En hij ging aan de slag. Voerde gegevens in over locaties, klanten, telefoonnummers en eerste hulp. Wat is zijn advies voor andere organisaties? “Bekijk de PowerApp examples, ga testen, speel ermee en beslis dan of het geschikt is voor jouw bedrijf.” Kennis delen hoeft niet moeilijk te zijn.

Vorige nieuwsitem: Chroom VI en TIG lassen
Volgend nieuwsitem: Makkelijker en gezonder