• Nieuws
  • IJzersterk bedrijf 2018: de genomineerden

IJzersterk bedrijf 2018: de genomineerden

25 april 2018

IJzersterk bedrijf 2018: de genomineerden

Bedrijven die opvallen door wat ze voor elkaar krijgen op het gebied van veilig en gezond werken, dat zijn volgens 5xbeter ijzersterke bedrijven. Ze blijven dagelijks aandacht vragen voor een veilige werkvloer, soms tegen de stroom in. Van management naar medewerker, iedereen wordt betrokken.
Ieder jaar beloont 5xbeter de inspanningen van een klein en groot bedrijf op het gebied van veilig en gezond werken met de titel IJzersterk bedrijf. De Verbetercoaches van 5xbeter hebben zeven bedrijven in de metaalbewerking en metalektro genomineerd voor de titel IJzersterk bedrijf 2018. Met trots presenteert 5xbeter de genomineerden:

Genomineerd zijn in de metaalbewerking, in alfabetische volgorde:

  • Gelre Metaalwaren, Lichtenvoorde
  • Kubo Productie, Monster
  • Kuenen, Varsseveld
  • Roveron, Rotterdam

Genomineerd zijn in de metalektro, in alfabetische volgorde:

  • Anamet Europe, Amsterdam
  • Legrand, Boxtel
  • Nijhuis Industries, Doetinchem 


Visie en inspiratie

De Verbetercoaches nomineerden deze bedrijven om heel verschillende, maar altijd inspirerende redenen. 

Verbetercoach Marti Beeftink bezocht Gelre Metaalwaren in Lichtenvoorde voor het eerst in november 2015. Directeur Peter van Loon zat toen met de handen in het haar, omdat hij niet wist waar te beginnen. “Ik ben met hem aan de slag gegaan, te beginnen bij de RI&E. Van hieruit is hij de 5xbeter instrumenten op gaan pakken. Als je de lijst bekijkt van wat hij sindsdien gedaan heeft, zie je waarom ik het bedrijf heb genomineerd. Ik ken Peter als een directeur die de zaken wat betreft veiligheid en gezondheid optimaal wil hebben, zijn werknemers zijn zijn belangrijkste kapitaal.”

Kubo Productie uit Monster heeft grote stappen gezet als het gaat om gezond en veilig werken. “In technische opzicht is er veel verbeterd,” vertelt Verbetercoach Annemieke Leegwater, “maar vooral hoe omgesprongen wordt met veiligheid en gezondheid. Het zit nu als het ware in de haarvaten van de bedrijfsvoering. Werd bij de aanschaf van een nieuwe machine of productiemiddel voorheen gekozen voor de meest goedkope oplossing, wordt bij dit proces nu uitdrukkelijk de QHSE-functionaris betrokken. Veilig en gezond werken is niet langer alleen maar iets van het management. Het veiligheidsbesef op de productievloer is enorm toegenomen. 5xbeter heeft 2 jaar geleden de workshop Leren van fouten verzorgd. Deze methode om gevaarlijke situaties en (bijna) ongevallen te analyseren en op basis daarvan maatregelen te treffen is omarmt door het bedrijf en wordt nog altijd daar waar nodig toegepast. Het werk start elke dag bij het zogenaamde POENK-bord, waarbij de medewerkers steevast onveilige gebeurtenissen van de vorige dag bespreken en concrete afspraken tot verbeteringen worden gemaakt.

Sjaak Kuenen, directeur van Kuenen, Varsseveld maakte kennis met 5xbeter naar aanleiding van een bezoek van een inspecteur van de Inspectie-SZW. Hij heeft 5xbeter toen benaderd voor ondersteuning. Hij had geen RI&E, de lasrook situatie was niet beoordeeld en de machineveiligheid was evenmin beoordeeld en niet op orde. Verbetercoach Marti Beeftink: “Na een ietwat stug begin (is dat nou allemaal nodig? Gaat de overheid nou niet te ver? Is dat niet pesten van de ondernemer?) is Sjaak op bepaald moment toch overstag gegaan en heeft zich voorgenomen om zo snel mogelijk alles te doen. Kuenen is een inspirerend bedrijf, zeker voor de kleinere bedrijven. Hij zegt wel dat hij al het papierwerk en de administratieve verplichtingen niet echt zinvol vindt, maar ondertussen heeft hij als ondernemer zeker aandacht voor de arbeidsomstandigheden van zijn werknemers.”

“Bij Roveron in Rotterdam merk je dat Klaas Jan Soeteman een intrinsieke motivatie heeft om te zorgen dat medewerkers veilig en gezond kunnen werken. Hij wil dat alle medewerkers iedere dag veilig en gezond naar huis gaan. Hij staat open voor verbetermogelijkheden, pakt deze op en weet 5xbeter en de Verbetercoach goed te benutten. Roveron heeft creatieve, eenvoudige oplossingen om de veiligheid van de machines te verbeteren,” aldus Verbetercoach Susanne Rambali. “Het bedrijf is kritisch wanneer een nieuwe machine geleverd wordt. Zo werd een nieuwe ponsmachine niet geaccepteerd, omdat deze ondanks een CE-keurmerk onveilig bleek te zijn bij gebruik.”

Volgens Verbetercoach Annemieke Leegwater zit veilig en gezond werken ingebakken in de dagelijkse gang van zaken bij Anamet Europe in Amsterdam. ‘Even snel’ is uitgebannen, de KAM-coördinator Wim Ottink loopt regelmatig rondes door de fabriek en spreekt medewerkers direct aan als de veiligheid of gezondheid in het geding is. De resultaten van de oogrondes staan standaard op de agenda van het management over kwaliteit en veiligheid. Uiteraard heeft Anamet afspraken gemaakt over veilig gedrag. Maar daar blijft het niet bij. “Ik geef uitleg waarom we bepaalde afspraken hebben gemaakt en maak de waarden van de regels duidelijk”, aldus Ottink. Hiermee is veel draagvlak bij de werknemers ontstaan. “Voortdurend kijken, praten en zo nodig aanwijzingen geven: blijven communiceren is hier het devies”.

“De veiligheidsstandaard binnen Legrand is al erg hoog,” zegt Verbetercoach Karin Leeuwenberg. “Om dit hoge niveau vast te houden, hebben ze het op een goede manier binnen hun organisatie geborgd. Onder meer door informatieborden op verschillende plekken in de werkplaats neer te zetten. En de informatie hierop regelmatig met de medewerkers te bespreken. Het is mooi om te zien dat veiligheid iedereen aangaat en dat het management daar een belangrijke rol in speelt. Tijdens de veiligheidsdagen waren zij ook aanwezig om de medewerkers het belang van veilig werken aan te geven. Waarbij een enkele directeur dit zelfs visualiseert met alledaagse problematiek binnen de organisatie.”

Nijhuis Industries vroeg het advies van Verbetercoach Marti Beeftink toen het bedrijf naar Doetinchem verhuisde. Marti Beeftink: “Het was een (gedeeltelijk) bestaand pand en de werktekeningen en dergelijke zijn besproken. Ik heb advies daarop gegeven vanuit mijn arbo oog. Sinds de verhuizing heeft de samenwerking met mij boost gekregen. Ik heb diverse toolboxen en workshops mogen organiseren. Als je nu bij een bezoek rondloopt en je ziet dat een werknemer een veiligheidsgordel om heeft bij verrichten van werkzaamheden op enige hoogte, dan weet je, arbo leeft hier!”

Vorige nieuwsitem: Nieuwe Verbetercoach: Stephan Hemme
Volgend nieuwsitem: Preventiemedewerker 2018: de genomineerden