• Nieuws
  • IJzersterk bedrijf 2017: de genomineerden

IJzersterk bedrijf 2017: de genomineerden

13 april 2017

IJzersterk bedrijf 2017: de genomineerden

Bedrijven die opvallen door wat ze voor elkaar krijgen op het gebied van veilig en gezond werken, dat zijn volgens 5xbeter ijzersterke bedrijven. Ze blijven dagelijks aandacht vragen voor een veilige werkvloer, soms tegen de stroom in. Van management naar medewerker, iedereen wordt betrokken.
Ieder jaar beloont 5xbeter de inspanningen van een klein en groot bedrijf op het gebied van veilig en gezond werken met de titel IJzersterk bedrijf. De Verbetercoaches van 5xbeter hebben zeven bedrijven in de metaalbewerking en metalektro genomineerd voor de titel IJzersterk bedrijf 2017. Met trots presenteert 5xbeter de genomineerden:

Genomineerd zijn in de metaalbewerking, in alfabetische volgorde:

  • Metalco, Oisterwijk
  • Vimabo Metal Industry, Dinxperlo

Genomineerd zijn in de metalektro, in alfabetische volgorde:

  • AWL Techniek, Harderwijk
  • Fast and Fluid, Sassenheim
  • Kuhn, Geldrop
  • SAPA, Drunen

Heldere en praktische visie
De Verbetercoaches nomineerden deze bedrijven om heel verschillende, maar altijd inspirerende redenen.
Annemieke Leegwater: “Fast & Fluid Management in Sassenheim is een innovatief bedrijf, voortdurend in ontwikkeling met oog voor de medewerkers. Dat blijkt onder andere uit de inspanningen op het gebied van ergonomische inrichting van de werkplekken met aandacht voor flexibele instelbaarheid van werkhoogten.” Ook bij AWL Techniek investeert men in de medewerkers, zowel op vakmanschap en technische kennis, als persoonlijke ontwikkeling. Susanne Rambali: “Daar hoort veiligheid en gezondheid bij en dat zie je ook terug op de werkvloer. De aandacht voor goede orde en netheid en de inrichting van de werkplekken om bijvoorbeeld fysieke belasting zoveel mogelijk te beperken. Ze weten hiervoor goed de 5xbeter middelen te benutten.”

“Binnen Kuhn Geldrop is continu en op een gestructureerde wijze aandacht voor veilig en gezond werken. Daarbij is de stijl van leidinggeven van grote betekenis, maar zeker ook de betrokkenheid van de medewerkers op de werkvloer,” aldus Peter Kanters.
Bij Metalco zit het succes ook in het team. Karin Leeuwenberg: “Ondersteund door een heldere en praktische visie van de directie, heeft men de middelen om veilig en gezond te werken. En doen ze dat ook! Maar spreken elkaar ook aan als dat moet.”

Het elkaar aanspreken is cruciaal in de aanpak van SAPA: “Als er een onveilige situatie is, bijvoorbeeld niet dragen van de juiste pbm's of onder een loopdeur staan, dan word je daar direct door een medewerker op aangesproken,” vertelt Karin. Maar veilig en gezond werken gaat niet alleen om regels, gedrag en cultuur. “In een deel van de werkplaats is fitness apparatuur opgesteld. Enkele keren per week wordt aansluitend aan het werk gezamenlijk gesport. Hoezo, goed bezig?!” zo zegt Marti Beeftink over Vimabo Metal Industry.

Vorige nieuwsitem: Preventiemedewerker 2017: de genomineerden
Volgend nieuwsitem: Organiseer je bedrijfseigen Veiligheidsweek