• Nieuws
  • IJzersterk bedrijf 2016: Porcon en Koninklijke Bammens

IJzersterk bedrijf 2016: Porcon en Koninklijke Bammens

22 juni 2016

IJzersterk bedrijf 2016: Porcon en Koninklijke Bammens

Porcon en Koninklijke Bammens zijn verkozen tot IJzersterk bedrijf 2016. Op het 5xbeter Jubileumcongres ‘Durf te dromen’ zijn de winnaars door juryvoorzitter John Vollenbroek bekend gemaakt. De directeuren van beide bedrijven ontvingen hun award uit handen van hun ‘eigen’ Verbetercoach.

IJzersterke bedrijven zijn volgens 5xbeter bedrijven die meters maken met veilig en gezond werken. Bedrijven die opvallen door wat ze voor elkaar krijgen, soms tegen de stroom in. Ieder jaar beloont 5xbeter de inspanningen van een klein en groot bedrijf op het gebied van veilig en gezond werken met de titel IJzersterk bedrijf. De Verbetercoaches van 5xbeter nomineerden dit jaar acht bedrijven in de metaalbewerking en metalektro voor de titel IJzersterk bedrijf 2016. 

Porcon

Porcon ontwikkelt en produceert varkensstalinrichtingen in Deurne. Het is een mooi, net en opgeruimd bedrijf. Bij Porcon is heel zichtbaar hoe zij samen bezig zijn veilig en gezond werken te bevorderen. Veilig en gezond werken staan hoog op de agenda, niet alleen van directeur Carel Weijand, maar evenzeer op de werkvloer. Toen er een RI&E moest worden gedaan, vroeg Weijand aan Verbetercoach Karin Leeuwenberg wat hij kon doen om de medewerkers optimaal te betrekken bij dat proces. Weijand is ervan overtuigd dat je, als je de verantwoordelijkheid voor veilig en gezond werken óók bij je medewerkers neerlegt, zij meer betrokken raken en actief gaan meedenken over oplossingen.

Hans van Rijt heeft de leiding in de productie, 25 jaar in dienst en betrekt zijn mensen vol enthousiasme. Hans en Carel zijn zeer bedreven in het realiseren van veranderingen met behulp van hun mensen. De dagstart is bijvoorbeeld op dit moment uitgebreid met de mensen van kantoor. Als mensen problemen of onveilige situaties aankaarten krijgen ze eerst de vraag om de ideale eindsituatie te schetsen om pas daarna te kijken hoe je dat zo goedkoop en efficiënt mogelijk kunt realiseren. Je niet houden aan regels wordt ernstig opgenomen, waaronder ook het niet aanspreken en niet melden.

Koninklijke Bammens

Koninklijke Bammens in Maarssen is gespecialiseerd in afvalsystemen. Het grote aantal zichtbare veranderingen, die werknemers voorgesteld en vaak ook uitgevoerd, is de reden dat zij de titel IJzersterk bedrijf 2016 verdienen. Het structureel werken aan veiligheid en gezondheid begon tien jaar geleden met een nieuwe directeur, die verkondigde veiligheid op de eerste plaats te zetten. Hij onderstreepte dat door eerst de RI&E nog eens na te laten lopen en alle openstaande punten weg te werken. Vervolgens voerde hij bij besprekingen in altijd eerst met veiligheid te beginnen. Ook was er veel aandacht voor het melden van onveilige situaties en bijna ongevallen. Niet melden wordt zwaar aangerekend in de vorm van een persoonlijk gesprek met de leiding. De mensen merkten snel dat de benadering van incidenten erop gericht was te leren hoe herhaling kan worden voorkomen.

Vervolgens kwamen gerichtere projecten. Ze werken met cellen die verantwoordelijk zijn voor veiligheid, kwaliteit en efficiëntie. Mensen willen als vakman benaderd worden en gedragen zich ook zo. Overal zijn veranderingen te zien, gericht op veiliger en gezonder werken. Vaak gaat het om kleine en zelf gemaakte veranderingen, maar ook om forse investeringen om bijvoorbeeld lasrook te bestrijden. Die vele veranderingen wijzen op betrokkenheid van de vloer. De aandacht is in de loop der jaren meer op gezond werken komen te liggen. “We willen niet dat jullie moe thuis komen en door ons verslijten. We willen dat gezichtsvermogen en gehoor niet door onze schuld minder gaan worden.” Die wil van de leiding is zichtbaar overgenomen door de medewerkers zelf.

Vorige nieuwsitem: Christa van Dijk en Robert Meijer: Preventiemedewerkers 2016
Volgend nieuwsitem: Preventiemedewerker 2016: de genomineerden