• Nieuws
  • Het succes van Bep Oordop

Het succes van Bep Oordop

06 juni 2017

Het succes van Bep Oordop

Door de wandelgangen van Nedschroef in Helmond gonst een bijzondere naam: Bep Oordop. Bep, die eigenlijk Jeroen heet, is directeur van het bedrijf in Helmond. Hij kent zijn bijnaam. En draagt hem met trots. 

Verbetercoaches Karin Leeuwenberg en Peter Kanters werden in oktober 2016 uitgenodigd voor de week van de veiligheid die Nedschroef zelf organiseerde. Tijdens deze week gaf het bedrijf workshops over heffen en hijsen, brand blussen en heftruck rijden. Karin en Peter deden de Verbetercheck Schadelijk geluid en lieten de 5xbeter film ‘Het wordt vanzelf stil’ zien. Ruim 400 mensen waren aanwezig, het hele bedrijf, inclusief administratief personeel. 

De directeur stond zelf voor de groep. Karin vindt het “heel sterk dat een directeur zich zo inzet en tijd vrijmaakt. Dat hij verantwoordelijkheid neemt en vertelt dat hij het belangrijk vindt.” Nedschroef maakt bouten, complexe koudvervormdelen en bevestigingsmiddelen voor de automobielindustrie. Het bedrijf is gevestigd in een historisch gebouw, met veel schadelijk geluid van bijvoorbeeld machines die bouten maken, metalen bakken waarin bouten gesorteerd worden, transportbanden of heftrucks. Voorheen droeg niet iedereen gehoorbescherming. Het gevolg was dat een gedeelte van het personeel een gehoorbeschadiging had. Terwijl er overal bordjes hangen. Jeroen Blom let sinds zijn eerste werkdag scherp op het handhaven van de regels. Vanwege de schadelijke gevolgen voor het personeel. Maar, vertelt Karin, “ook in het belang van het bedrijf zelf. Wat denken klanten als zij zien dat er overal waarschuwingen hangen, maar mensen zich er niet aan houden? Ook die vraag legt deze directeur voor aan zijn collega’s.” En de aandacht voor het onderwerp leverde hem zijn bijnaam op.

Hoe gaat het nu bij Nedschroef? “De afdeling personeelszaken zet in op handhaving. Desnoods krijgen collega’s die geen bescherming dragen een schriftelijke waarschuwing.” Die waarschuwing is tot op dit moment nog niet geschreven. En dit jaar organiseert Nedschroef een gezondheidsweek. Wat zou de nieuwe bijnaam van de directeur worden?

Bekijk hier de 5xbeter Film Het wordt vanzelf stil 

Vorige nieuwsitem: Achtste Week van Veilig en Gezond Werken
Volgend nieuwsitem: KUBO maakt een vlinderstrik