Extra editie webinar Lasrook

11 mei 2021

Extra editie webinar Lasrook

Meld je aan!

Wegens grote belangstelling voor het webinar op dinsdag 18 mei, organiseert 5xbeter vrijdag 21 mei van 10:00 tot 12:00 uur een extra webinar Verbetercheck Lasrook. 

5xbeter heeft per 1 juli 2020 de Verbetercheck Lasrook geactualiseerd. Om aan de veiligheidsrichtlijnen te voldoen, is het belangrijk dat je deze Verbetercheck invult als je dit na 1 juli 2020 nog niet hebt gedaan.

Tijdens het webinar laten we je zien hoe de Verbetercheck ingevuld moet worden en kun je live al je vragen stellen. Aansluitend gaan we in subgroepen dieper in op een door jou gekozen lasproces. Het is dan ook mogelijk om ervaringen uit te wisselen met collega's van andere bedrijven. Wil je erbij zijn? Meld je dan snel aan!

Datum: 21 mei 2021 van 10:00 tot 12:00 uur
Locatie: Online
Kosten: Deelname aan dit webinar is kosteloos
Benodigd: Computer, laptop of smartphone met camera (bij voorkeur), geluid en goede internetverbinding. 

Meld je aan

 

Waarom de Verbetercheck Lasrook?

Voor de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) moet de werkgever de blootstelling aan lasrook beoordelen. Voor deze lasrook geldt een wettelijke grenswaarde. De werkgever is verplicht om het vrijkomen van lasrook zoveel mogelijk te beperken.

 

Om aan de wettelijke verplichting van een RI&E te voldoen kan het onderdeel lasrook het beste worden geïnventariseerd door gebruik te maken van de Verbetercheck Lasrook. Aan de hand van de door de gebruiker ingegeven informatie over lastechniek en verwerkt materiaal geeft de Verbetercheck Lasrook een passende aanpak. Door deze methode toe te passen is het niet nodig metingen uit te (laten) voeren.

 

Alle stappen van het Plan van Aanpak, die uit de Verbetercheck Lasrook komen, horen daadwerkelijk aangepakt te worden. Als de Verbetercheck Lasrook niet wordt toegepast, moet in de meeste gevallen een deskundige een meting of een schatting doen. Met het invullen van de Verbetercheck Lasrook bespaar je tijd, geld en mogelijk interventie van de Inspectie SZW mocht de RI&E op dit onderdeel onvoldoende zijn.

 

 

Check het hier

 

 

Vorige nieuwsitem: Succesvolle webinars Verbetercheck Lasrook
Volgend nieuwsitem: Meld je aan voor het webinar Verbetercheck Lasrook