• Nieuws
  • Elkaar aanspreken op onveilig gedrag

Elkaar aanspreken op onveilig gedrag

21 september 2016

Elkaar aanspreken op onveilig gedrag

Ruim 8 op de 10 metaal- en bouwarbeiders zeggen hun collega’s aan te spreken op onveilig of ongezond werken. Dit blijkt uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) 2015, die door CBS en TNO wordt uitgevoerd. Zelf krijgen meer dan 7 op de 10 van hen het te horen wanneer zij onveilig of ongezond werk verrichten. Dat is iets vaker dan werknemers met gevaarlijk werk gemiddeld doen. 

Het elkaar aanspreken op onveilig werken is een belangrijke manier om de werkplek samen veiliger en gezonder te maken. Met de workshop 'Elkaar helpen' ondersteunt 5xbeter het gesprek tussen werknemers hierover. Doel van de workshop is elkaar te leren helpen om onveilige of ongezonde situaties of gedrag te voorkomen. Tijdens de workshop bespreekt een 5xbeter Verbetercoach met een groep van maximaal 25 werknemers zaken als:

  • De situaties die zij onveilig dan wel ongezond vinden binnen het eigen bedrijf.
  • Waarom mensen soms onveilig werken en waarom we elkaar moeten helpen.
  • Hoe je elkaar kunt aanspreken op onveilig gedrag en hoe je aangesproken wilt worden.
Wilt u ook met een Verbetercoach dit gesprek in uw bedrijf voeren? Bestel de workshop 'Elkaar helpen' door een mail te sturen naar info@5xbeter.nl. U kunt ook de gratis Verbeterlijn bellen (0800 555 50 05) en de mogelijkheden direct met een Verbetercoach bespreken.

Vorige nieuwsitem: Groen licht voor 5xbeter veilige werkwijzen gevaarlijke stoffen
Volgend nieuwsitem: Doe mee: pimp je lashelm!