• Nieuws
  • Een gezonder alternatief voor gevaarlijke stoffen

Een gezonder alternatief voor gevaarlijke stoffen

30 november 2017

Een gezonder alternatief voor gevaarlijke stoffen

Vanaf vrijdag 1 december staat de nieuwe Verbetercheck Gevaarlijke stoffen van 5xbeter online. Een online tool waarmee metaalbedrijven zelf een eigen register gevaarlijke stoffen kunnen maken. De digitale database achter het register is al gevuld met de gegevens van een groot aantal stoffen. 5xbeter controleert de juistheid van de informatie over deze gevaarlijke stoffen en geeft de stoffen vervolgens vrij. Bedrijven die stoffen gebruiken die door 5xbeter gecontroleerd werden kunnen alle informatie erover met een klik opnemen in een eigen register. De database is makkelijk in het gebruik en groeit steeds door de registratie van nieuwe stoffen. Nieuwe producten, die nog niet in de database staan, kunnen stap voor stap ingevoerd worden, via een keuzemenu. 5xbeter heeft voor een groot aantal veel gebruikte stoffen in de metaal blootstellingsbeoordelingen uitgevoerd. Voor deze stoffen biedt de verbetercheck een veilige werkwijze. Aan de hand van de veilige werkwijze toetst ieder bedrijf zelf of blootstelling aan een gevaarlijke stof veilig is, en of (eventuele) maatregelen nodig zijn. Ten slotte geeft het register suggesties voor vervangende stoffen die minder of niet gevaarlijk zijn om mee te werken.

Testen en beoordelen
5xbeter stimuleert bedrijven in de metaal zo veel mogelijk de door hen gebruikte gevaarlijke stoffen te vervangen door minder schadelijke alternatieven. Twee bedrijven, KEY TECHNOLOGY en RAVO, vervingen gevaarlijke stoffen door minder of niet-gevaarlijke stoffen. Zij testten en beoordeelden de risico’s van de oude en nieuwe producten. Hoe pakten ze het aan en welke tips hebben ze voor andere bedrijven die werken met gevaarlijke stoffen?

Vol houden
RAVO produceert veegmachines en bij iedere stap in het productieproces werkte het bedrijf met remmenreinigers. Bijvoorbeeld voor het montagewerk, het in elkaar zetten van hydraulische onderdelen of plakken van stickers in de cabines van de wagens. Voor al die stappen vonden ze een vervangende stof. Zonder gevarensymbolen. Hoe pakte RAVO het aan? Rob Sleking, quality assurance manager: “We hebben eerst testen gedaan met nieuwe producten op waterbasis. Bij iedere stap in het productieproces. En we kozen uiteindelijk voor Interflon. Daarna was het zaak om vol te houden. Totdat iedereen ermee werkt. En dat is sinds een jaar zo.”

Alternatief voor CMR-stof
KEY TECHNOLOGY maakt trilgoten en sorteermachines voor de voedingsmiddelenindustrie. Er werkten vijf collega’s in het productieproces met thinner, alleen voor het verwijderen van plasticresten en lijmresten. Sinds 1 augustus 2017 gebruikt het bedrijf een minder-gevaarlijke vervanger: Solveco speciaal van Eco-point. Quality assurance manager Hans van Zuilen en collega van de afdeling voorbewerking Arjan Vogelpoel vertellen erover. Thinner is een CMR-stof en dat alleen al is een goede reden om het product te vervangen. KEY TECHNOLOGY besloot een alternatief te zoeken. Het oude product werd niet vaak gebruikt, maar was en is wel gevaarlijk. Hans deed grondig onderzoek naar nieuwe stoffen. Bijvoorbeeld door situaties op de werkvloer te simuleren. Arjan werkt nu met Solveco en vertelt dat het iets langzamer opdroogt dan thinner. Maar tegelijkertijd is het resultaat hetzelfde en prikt dit product niet in de ogen. En daardoor weet je al dat je veiliger werkt.    

Het resultaat is het waard
Welke tips hebben RAVO en KEY TECHNOLOGY? Rob Sleking (RAVO): “Zet door, ook al lukt het niet meteen om iedereen mee te krijgen en, houdt stand! De oude stoffen werkten misschien beter of waren goedkoper. Maar wij hebben liever dat collega’s lang bij ons werken dan dat ze vroeg uitvallen door verkeerde stoffen.” Hans van Zuilen (KEY): “Er zit een heleboel papierwerk in, maar het resultaat is het waard. En communiceer duidelijk, collega’s maken zich zorgen, welke stoffen zijn wel of niet gevaarlijk? Laat zien dat je het serieus neemt, ook als stoffen uiteindelijk niet gevaarlijk blijken.” En tenslotte Arjan Vogelpoel: “Zo toon je als werkgever aan dat je bewust met je collega’s bezig bent.”

Vorige nieuwsitem: Preventiemedewerker 2018: de genomineerden
Volgend nieuwsitem: Chroom VI en TIG lassen