• Nieuws
  • Een fotosafari op hoog niveau

Een fotosafari op hoog niveau

18 mei 2017

Een fotosafari op hoog niveau

ASSA ABLOY Entrance Systems is de toonaangevende fabrikant en leverancier van de automatische toegangsoplossingen van Besam, Crawford, Albany en Megadoor. Voorbeelden van automatische toegangsoplossingen zijn: automatische deuren, industriedeuren, snelroldeuren, hangardeuren en docksystemen. Naast nieuwe installaties verzorgt het bedrijf de service en het onderhoud voor alle soorten en merken.

Monteurs plegen onderhoud aan deuren, verhelpen eventuele storingen en vervangen materiaal op locatie. In wisselende omstandigheden en met meer of minder gevaarlijke situaties. Hoe zorg je dan samen voor een veilige werkomgeving? Met de app van ASSA ABLOY Entrance Systems en de fotosafari van 5xbeter.

Het Nederlandse managementteam en de hoofddirectie van ASSA ABLOY Entrance Systems in Zweden ontwikkelden een app waarmee gevaarlijke situaties en (bijna) ongevallen eenvoudig met foto’s gemeld kunnen worden. En Verbetercoaches Hilde Bussink en Annemieke Leegwater organiseren dit jaar drie fotosafari’s bij ASSA ABLOY Entrance Systems. Tijdens deze workshops beoordelen servicemonteurs foto’s van gevaarlijke situaties met onder andere ladders, hoogwerkers of de veer van een industriedeur. Een ladder wordt bijvoorbeeld op een ongelijke ondergrond geplaatst. En hoe goed is de kwaliteit van een gehuurde hoogwerker? Iedere deelnemer brengt een stem uit op de beste foto. Een foto van gevaarlijke omstandigheden of een vraagstuk dat gezamenlijk goed is op te lossen. Met de meest geschikte foto’s gaan deelnemers in groepjes aan de slag tijdens de brainstormsessie. Wat is de beste oplossing? Wat kan werkgever daar in doen? Wat is de verantwoordelijkheid van de werknemer? Wat kost die oplossing en hoe makkelijk is het om deze te realiseren?

Hilde geeft de workshops graag, ook dit keer. “De directie was erbij en je merkt in gesprek met monteurs dat ze in het dagelijkse werk nog wel eens over hun grenzen gaan. Tijdens de workshop is iedereen open en wil iedereen praten. Vanuit de directie is de vraag duidelijk: 'blijf maar melden, dan kunnen we er wat mee'." Veel bedrijven worstelen met het feit dat er weinig meldingen binnenkomen over onveilige situaties. “Vaak doe je dingen omdat je ze al jaren zo doet. Deze workshop biedt kansen voor nieuwe oplossingen, plannen die je ook nog eens met elkaar verzint.” Een eerste aanpassing in de productie van een veer is al gedaan, naar aanleiding van de safari. En er staan nog twee workshops in de planning!

Vorige nieuwsitem: KUBO maakt een vlinderstrik
Volgend nieuwsitem: 5xbeter Congres 2017: schrijf u nu in!