• Nieuws
  • Dag van de Veiligheid 2011- Een veilige start in de metaal

Dag van de Veiligheid 2011- Een veilige start in de metaal

12 september 2011

Een typisch Hollandse lucht- zware wolken met een vrolijk zonnetje tussendoor- hing boven Amersfoort op 21 juni. Het vormde het decor van de Dag van de Veiligheid, die dit jaar in de Rijtuigenloods plaatsvond. Veiligheidskenners en collega’s die dat graag zouden willen zijn hadden zich verzameld in de industriële hal, waar vroeger door breedgeschouderde mannen werd gewerkt aan treinrijtuigen. Of er in die tijd ook al aandacht was voor veilig en gezond werken kun je je afvragen, maar de stoere look van de locatie paste in ieder geval goed bij het stoere imago van de metaalbewerking.

De sfeer is ontspannen maar verwachtingsvol en collega’s uit alle hoeken van het land verzamelen zich ’s morgens bij de deur. Het is duidelijk dat iedereen er zin in heeft, hoewel niet iedereen weet wat hij moet verwachten bij de nieuwe invulling van deze dag. Werden er vorig jaar nog workshops gehouden in kleine groepen, vandaag zal alles plenair worden ingestoken. Ook vanwege het totaal andere thema: nieuwkomers. ‘Vorig jaar kon ik me op basis van het thema een voorstelling maken van hoe de dag eruit zou gaan zien,’ vertelt een bezoeker. ‘Dit jaar gaat het over nieuwkomers … wat moet je daar nou van verwachten?’

Het onderwerp nieuwkomers heeft het afgelopen jaar binnen 5x Beter veel aandacht gekregen. Toen  uit onderzoek bleek dat nieuwkomers tot acht meer kans maken op een ongeluk op de werkvloer, wilde 5x Beter daar iets aan doen. Nieuwkomers zijn werknemers die nieuw in de organisatie of op de werkplek zijn. Meestal gaat het om schoolverlaters, stagiairs of flexwerkers. Dat sommige nieuwkomers anderstalig zijn, maakt dit onderwerp een extra grote uitdaging. Daarom heeft 5x Beter een aantal middelen ontwikkeld die nieuwkomers en hun collega’s kunnen helpen op weg naar een veilige en gezonde werkomgeving.

Als je nieuwkomers echt wilt helpen veilig te gaan werken, zal er iets in de organisatie moeten veranderen.  Soms klein, soms groot. ‘Veranderoloog’ Maaike praatte de congresbezoekers door die veranderingen heen. Met behulp van jongleurs- die net als de collega’s in de metaal moeite hebben alle ballen in de lucht te houden- werd op een grappige manier duidelijk dat een verandering in cultuur en gedrag onvermijdelijk is.

De volgende spreker kwam met een voorbeeld hoe het ook zou kunnen, een zogenaamde best practice. Dirk Lips van Libéma vertelde hoe zijn bedrijf de vele nieuwkomers een plekje geeft. Libéma heeft 22 recreatiebedrijven onder haar hoede, waaronder dierentuinen, zwembaden, sportcentra en vakantieparken. Jaarlijks bedient Libéma 511 miljoen gasten. Omdat Lips is opgegroeid op een scheepswerf, kan hij goed inschatten waar de mensen in de zaal tegenaan lopen. Volgens Lips is het vooral belangrijk dat je aandacht besteed aan de werving en selectie. De opleidingen moeten niet vrijblijvend zijn en een professioneel karakter hebben. Ze moeten praktijkgericht en dynamisch zijn, kleine groepen bedienen en maatwerk leveren. Pas dan krijg je een opleiding waar nieuwkomers zichzelf –en dus het bedrijf- echt mee verbeteren.

Dat de partners het onderwerp nieuwkomers ook belangrijk vinden, blijkt wel uit de aanwezigheid van de verschillende voorzitters op deze dag. Zowel Jos van de Werken van de Koninklijke Metaalunie, Jan Kamminga van FME-CWM, Henk van der Kolk van FNV Bondgenoten, Jaap Jongejan van CNV Vakmensen en Reindert Algra van de Unie (via video) waren aanwezig en bespraken uitgebreid wat dit onderwerp voor de metaal betekent. Jaap Jongejan legde de nadruk op aandacht voor de nieuwkomer: ‘Door de crisis hebben we soms de neiging te gaan bezuinigen op veiligheid. Ik zou willen zeggen: doe dat niet. Goedkoop is in dit geval duurkoop!’ Jos van de Werken beaamt dat: ‘Wij  hebben als 5x Beter juist in crisistijd deze materialen ontwikkeld. Ja, de branche is door een dal gegaan, maar het einde is in zicht. Dan moet je nieuwkomers borgen voor de toekomst. Hun veiligheid garandeer je niet met bedrijfsbrede cursussen, maar met instructie per werkplek.’ Henk van der Kolk: ‘Nieuwkomers zijn ook vaak flexwerkers, soms anderstalig. De communicatie met en de training van deze mensen kan beter. Je moet ze van het begin af goed opleiden, misschien dat je ze dan ook kunt houden.’ Matthijs Crone van Ahrend nam ook deel aan de paneldiscussie. Hij maakt zich vooral zorgen om het gebrek aan jonge krachten in de metaal: ‘Als je je afvraagt hoe we de jeugd ingestroomd krijgen in onze branche: denk aan veiligheid. Dat draagt daar bij aan de aanwas van jong talent.’

De lunch was helemaal aangepast aan het thema nieuwkomers. De heerlijk exotisch gerechten varieerden van Marokkaanse couscous en Turkse pizza tot Oosterse tomatensoep. Omdat de lunchpauze prettig lang was, hadden de bezoekers tijd genoeg om uitgebreid te netwerken en rond te kijken in de prachtige loods. De eerste reacties zijn dan al positief: ‘Ik vind de activiteiten van 5x Beter altijd goed georganiseerd, en ook dit jaar is het erg leuk.’ Met name over de  jongleeract van veranderoloog Maaike zijn mensen erg enthousiast: ‘Wat een spetterend begin!’

Na de lunch worden in Theater als Spiegel (TAS) verschillende scènes gespeeld die de gemiddelde nieuwkomer voor zijn kiezen krijgt. Nieuwkomer Sinan Jilmaz speelt zijn rol als onwetende schoolverlater geweldig en heeft daarmee ook snel de lachers op zijn hand. Als het theatergezelschap de scene nogmaals speelt, mag het publiek ingrijpen als er dingen gebeuren die anders moeten. Het kritische publiek pakt bedrijfsleider Remi hard aan, waardoor al snel duidelijk wordt hoe het dan wel zou kunnen en eigenlijk zou moeten.

CNV jongeren presenteerde de pilot die is gedaan bij Damen Schelde Naval Shipbuilding en IHC Merwede om jongeren een grotere stem in het bedrijf te geven. De problemen waar zij tegenaan lopen werden in brainstormsessies aangepakt door een gemêleerd gezelschap. Verderop in deze nieuwsbrief kun je meer lezen over deze pilot. Daarna werd de Veiligheidsmedewerker van het jaar gekozen. Martijn Pijnacker van ConDoor Hardware had dit jaar de eer de allerbeste veiligheidsmedewerker te zijn. Ook een interview met Martijn kun je later in deze nieuwsbrief lezen.

Tijdens en na het optreden van Glennis Grace was er volop gelegenheid om te netwerken. Er werd gedanst, gegeten en gedronken, maar vooral gepraat. De reacties van de bezoekers waren enthousiast. Louis van der Hoeven is ZZP’er en werkt onder andere voor Uneto/VNI: ‘Ik vond het allemaal heel verassend. Bij Uneto/VNI werken we samen met anderen ook aan een arbocatalogus, dus ik heb wel wat ideeën opgedaan. Het programma sprak iedereen volgens mij wel aan en ik vond het leuk dat zowel werkgevers als mensen van de vloer betrokken werden.’ Rob de Vos van de Vos Technimeubel is minder enthousiast: ‘Ik zou meer van de werkgevers willen horen. Ik heb het idee dat ik om mijn oren krijg van de vakbond. De toon is dat de werkgevers maar overal voor moeten opdraaien, ik voel me echt onder druk gezet. De rest van het project vind ik geweldig, maar vandaag dus niet.’ Mariette de Jong van De Jong Machines deelt die mening niet: ‘Ik heb zeker geen spijt.’ Dat zegt John de Ruiter van Koninklijke Bammens ook: ‘Ik vond het informatief op een humoristische manier. Ik zou zeker weer komen.’ Corine Reedijk van het bedrijf Reedijk: ‘Ik vond het interessant en gevarieerd. Ik wil er meteen mee aan de slag!’

Vorige nieuwsitem: 5xBeter organiseert praktische workshops over nieuwkomers
Volgend nieuwsitem: ‘We moeten rekening houden met de cultuurverschillen’