Week van Veilig en Gezond Werken

Ieder jaar maakt de metaal zich een week lang extra sterk voor veilig en gezond werk. Op deze pagina houden we u op de hoogte van de plannen voor de Week van Veilig en Gezond Werken 2018. Ook de inschrijving voor de pakketten voor de bedrijfseigen Veiligheidsweek loopt via deze pagina, evenals aanmelding voor het 5xbeter Congres 25 juni 2018. Houd onze site in de gaten voor het laatste nieuws over Week en Congres.
Bekijk de film hieronder voor een impressie van het 5xbeter Congres 2017.

Film Congres 'Nu ff niet!'


Lees verder

Gevaarlijke stoffen in de spotlight


De Week van Veilig en Gezond Werken en het 5xbeter Congres staan in 2018 in het teken van gevaarlijke stoffen. Werken met gevaarlijke stoffen kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Je kunt ze binnen krijgen door inademing, inslikken of huidcontact. Dit kan klachten geven, zoals irritatie van de huid en luchtwegen. Sommige stoffen veroorzaken blijvende schade bij langdurige blootstelling. In december 2017 lanceerde 5xbeter de Verbetercheck Gevaarlijke stoffen. Met de Verbetercheck en aanpak van gevaarlijke stoffen in vier stappen ondersteunt 5xbeter bedrijven in de metaalbewerking en metalektro bij het veilig en gezond werken met gevaarlijke stoffen.  
Tijdens de Week en op het Congres organiseren we activiteien en workshops waarin we aandacht vragen voor de risico's van gevaarlijke stoffen en u stap voor stap meenemen naar het veilig en gezond werken met gevaarlijke stoffen. 

Week van Veilig en Gezond Werken 2018


Van 18 tot en met 22 juni rijdt 5xbeter met de 5xbeter Truck en ijscowagens door het land. De Week van Veilig en Gezond Werken staat dit jaar in het teken van gevaarlijke stoffen. We gaan op bezoek bij bedrijven met mooie voorbeelden en verhalen hoe veiliger en gezonder te werken. In ruil voor een koude lekkernij vragen de Verbetercoaches in flitsbezoeken kriskras door het land aandacht voor gevaarlijke stoffen bij u op de werkvloer. Viert u de Week van Veilig en Gezond Werken met ons mee? Bestel kosteloos het 5xbeter Veiligheidsweek pakket en/of een flitsbezoek van de 5xbeter ijscokar door dit formulier in te vullen en te mailen naar Week@5xbeter.nl

5xbeter Congres 2018

Ons 5xbeter Congres vindt dit jaar plaats op 25 juni 2018 in de Evenementenhal in Gorinchem. U bent vanaf 10.00 uur welkom voor een afwisselend programma met workshops, inspirerende sprekers en de uitreikingen van de prijzen voor IJzersterk bedrijf 2018 en Preventiemedewerker 2018.
Deelname is kosteloos na aanmelding. De inschrijving voor het 5xbeter Congres opent medio april.