Week van Veilig en Gezond Werken

Ieder jaar maakt de metaal zich een week lang extra sterk voor veilig en gezond werk. De Week van Veilig en Gezond Werken 2018 vond van 18 tot en met 25 juni plaats. Houd deze pagina in de gaten voor updates over Week en Congres.

Nieuw: Film Gevaarlijke stoffen


Bekijk hier onze nieuwe film 'Veilig werken met gevaarlijke stoffen'! Of bekijk hem met collega's of medewerkers en ga samen in gesprek over hoe jullie met gevaarlijke stoffen omgaan op de werkvloer. Gebruik daarvoor de instructie die u hier kunt downloaden.

Gevaarlijke stoffen in de spotlight


De Week van Veilig en Gezond Werken en het 5xbeter Congres staan in 2018 in het teken van gevaarlijke stoffen. Werken met gevaarlijke stoffen kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Je kunt ze binnen krijgen door inademing, inslikken of huidcontact. Dit kan klachten geven, zoals irritatie van de huid en luchtwegen. Sommige stoffen veroorzaken blijvende schade bij langdurige blootstelling. In december 2017 lanceerde 5xbeter de Verbetercheck Gevaarlijke stoffen. Met de Verbetercheck en aanpak van gevaarlijke stoffen in vier stappen ondersteunt 5xbeter bedrijven in de metaalbewerking en metalektro bij het veilig en gezond werken met gevaarlijke stoffen.  
Tijdens de Week en op het Congres organiseren we activiteien en workshops waarin we aandacht vragen voor de risico's van gevaarlijke stoffen en u stap voor stap meenemen naar het veilig en gezond werken met gevaarlijke stoffen. 

Week van Veilig en Gezond Werken 2018


Van 18 tot en met 22 juni reed 5xbeter met de ijscowagens en een truck door het land. De Week van Veilig en Gezond Werken stonden in het teken van gevaarlijke stoffen. We zijn op bezoek gegaan bij bedrijven met mooie voorbeelden en verhalen hoe veiliger en gezonder te werken. In ruil voor een koude lekkernij vroegen de Verbetercoaches in flitsbezoeken kriskras door het land aandacht voor gevaarlijke stoffen op de werkvloer.
Ons negende 5xbeter Congres stond ook in het teken van gevaarlijke stoffen. Onder het motto ‘weet waar je mee werkt en voorkom blootstelling aan gevaarlijke stoffen’ besteedden we een dag lang aandacht aan alle aspecten van veilig en gezond werken met gevaarlijke stoffen. Het 5xbeter Congres vond dit jaar plaats op 25 juni 2018 in de Evenementenhal in Gorinchem.