Week van Veilig en Gezond Werken

Ieder jaar maakt de metaal zich een week lang extra sterk voor veilig en gezond werk. Op deze pagina houden we u op de hoogte van de plannen voor de Week van Veilig en Gezond Werken 2018. Ook de inschrijving voor de pakketten voor de bedrijfseigen Veiligheidsweek loopt via deze pagina, evenals aanmelding voor het 5xbeter Congres 25 juni 2018. Houd onze site in de gaten voor het laatste nieuws over Week en Congres.

Nieuw: Film Gevaarlijke stoffen


Bekijk hier onze nieuwe film 'Veilig werken met gevaarlijke stoffen'! Of bekijk hem met collega's of medewerkers en ga samen in gesprek over hoe jullie met gevaarlijke stoffen omgaan op de werkvloer. Gebruik daarvoor de instructie die u hier kunt downloaden.

5xbeter Congres 2018

Ons negende 5xbeter Congres staat in het teken van gevaarlijke stoffen. Onder het motto ‘weet waar je mee werkt en voorkom blootstelling aan gevaarlijke stoffen’ besteden we een dag lang aandacht aan alle aspecten van veilig en gezond werken met gevaarlijke stoffen. Het 5xbeter Congres vindt dit jaar plaats op 25 juni 2018 in de Evenementenhal in Gorinchem. U bent vanaf 10.00 uur welkom voor een afwisselend programma met workshops, inspirerende sprekers en de uitreikingen van de prijzen voor IJzersterk bedrijf 2018 en Preventiemedewerker 2018. 
Meld u hier kosteloos aan voor dit 5xbeter Congres. U kunt het Congres integraal bijwonen, maar ook op onderdelen. 

Gevaarlijke stoffen in de spotlight


De Week van Veilig en Gezond Werken en het 5xbeter Congres staan in 2018 in het teken van gevaarlijke stoffen. Werken met gevaarlijke stoffen kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Je kunt ze binnen krijgen door inademing, inslikken of huidcontact. Dit kan klachten geven, zoals irritatie van de huid en luchtwegen. Sommige stoffen veroorzaken blijvende schade bij langdurige blootstelling. In december 2017 lanceerde 5xbeter de Verbetercheck Gevaarlijke stoffen. Met de Verbetercheck en aanpak van gevaarlijke stoffen in vier stappen ondersteunt 5xbeter bedrijven in de metaalbewerking en metalektro bij het veilig en gezond werken met gevaarlijke stoffen.  
Tijdens de Week en op het Congres organiseren we activiteien en workshops waarin we aandacht vragen voor de risico's van gevaarlijke stoffen en u stap voor stap meenemen naar het veilig en gezond werken met gevaarlijke stoffen. 

Week van Veilig en Gezond Werken 2018


Van 18 tot en met 22 juni rijdt 5xbeter met de 5xbeter Truck en ijscowagens door het land. De Week van Veilig en Gezond Werken staat dit jaar in het teken van gevaarlijke stoffen. We gaan op bezoek bij bedrijven met mooie voorbeelden en verhalen hoe veiliger en gezonder te werken. In ruil voor een koude lekkernij vragen de Verbetercoaches in flitsbezoeken kriskras door het land aandacht voor gevaarlijke stoffen bij u op de werkvloer. Viert u de Week van Veilig en Gezond Werken met ons mee? Bestel kosteloos het 5xbeter Veiligheidsweek pakket en/of een flitsbezoek van de 5xbeter ijscokar door dit formulier in te vullen en te mailen naar Week@5xbeter.nl

Programma 5xbeter Congres

Gevaarlijke stoffen: weet waar je mee werkt!
25 juni 2018 – De Evenementenhal, Gorinchem

Ons negende 5xbeter Congres staat in het teken van gevaarlijke stoffen. Onder het motto ‘weet waar je mee werkt en voorkom blootstelling aan gevaarlijke stoffen’ besteden we een dag lang aandacht aan alle aspecten van veilig en gezond werken met gevaarlijke stoffen. Het programma ziet er als volgt uit: 

10:00 uur Start workshops in vier ronden
- Aanpak gevaarlijke stoffen: hoe kun je met 5xbeter een goede aanpak opzetten?
- Werkplekinstructies maken
- Do’s & don’ts veilige werkwijzen
- Handhaving door Inspectie SZW, door Diana Martens – Inspectie-SZW

12:30 uur Lunch 

13:30 uur
Start plenair congres 

13:45 uur Première 5xbeter Film Gevaarlijke stoffen

13:55 uur  Vervanging: mogelijkheden en ervaringen
, door Marti Beeftink – Verbetercoach 5xbeter

14:15 uur  Verkiezing IJzersterk bedrijf 2018

14:30 uur  Pauze

14:50 uur Verkiezing Preventiemedewerker 2018

15:05  uur Paneldiscussie 
- Joost van Rooij – Senior Consultant, Caesar Consult
- Jody Schinkel – Onderzoeker, TNO
- Peter Kanters – Verbetercoach 5xbeter

15:45  uur Afronding en borrel