Week van Veilig en Gezond Werken

Ieder jaar maakt de metaal zich een week lang extra sterk voor veilig en gezond werk. Op deze pagina houden we u op de hoogte van de plannen voor de Week van Veilig en Gezond Werken 2018. Ook de inschrijving voor de pakketten voor de bedrijfseigen Veiligheidsweek loopt via deze pagina, evenals aanmelding voor het 5xbeter Congres 25 juni 2018. Houd onze site in de gaten voor het laatste nieuws over Week en Congres.
Bekijk de film hieronder voor een impressie van het 5xbeter Congres 2017.

Film Congres 'Nu ff niet!'


Lees verder

Gevaarlijke stoffen in de spotlight


De Week van Veilig en Gezond Werken en het 5xbeter Congres staan in 2018 in het teken van gevaarlijke stoffen. Werken met gevaarlijke stoffen kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Je kunt ze binnen krijgen door inademing, inslikken of huidcontact. Dit kan klachten geven, zoals irritatie van de huid en luchtwegen. Sommige stoffen veroorzaken blijvende schade bij langdurige blootstelling. In december 2017 lanceerde 5xbeter de Verbetercheck Gevaarlijke stoffen. Met de Verbetercheck en aanpak van gevaarlijke stoffen in vier stappen ondersteunt 5xbeter bedrijven in de metaalbewerking en metalektro bij het veilig en gezond werken met gevaarlijke stoffen.  
Tijdens de Week en op het Congres organiseren we activiteien en workshops waarin we aandacht vragen voor de risico's van gevaarlijke stoffen en u stap voor stap meenemen naar het veilig en gezond werken met gevaarlijke stoffen. 

Week van Veilig en Gezond Werken 2018


De Week van Veilig en Gezond Werken staat dit jaar van 18 tot en 22 juni in het teken van gevaarlijke stoffen. Met een Roadshow door het hele land vraagt 5xbeter een week lang extra aandacht voor veilig en gezond werken in de metaal. En in het bijzonder brengen we het veilig werken met gevaarlijke stoffen onder de aandacht. Doe met ons mee en organiseer in de Week van Veilig en Gezond Werken uw bedrijfseigen Veiligheidsweek met het speciale 5xbeter pakket. Wij sturen u ruim voor aanvang van de Week van Veilig en Gezond Werken een pakket toe met een stap voor stap instructie hoe de Veiligheidsweek aan te kondigen en uit te rollen. In het pakket zitten natuurlijk ook allemaal spullen om het bedrijf aan te kleden en uit te delen aan medewerkers. Vanaf media maart kunt u uw pakket bestellen via deze pagina.

5xbeter Congres 2018

Ons 5xbeter Congres vindt dit jaar plaats op 25 juni 2018 in Congrescentrum 1931 in Den Bosch. U bent vanaf 10.00 uur welkom voor een afwisselend programma met workshops, inspirerende sprekers en de uitreikingen van de prijzen voor IJzersterk bedrijf 2018 en Preventiemedewerker 2018.
Deelname is kosteloos na aanmelding. De inschrijving voor het 5xbeter Congres opent medio april.