Goede praktijken vervangers gevaarlijke stoffen

5xbeter stimuleert bedrijven in de metaal zo veel mogelijk de door hen gebruikte gevaarlijke stoffen te vervangen door minder schadelijke alternatieven. Op deze pagina delen we de goede praktijken met vervangers in de branche. De werking van de vervangende producten moet natuurlijk van een vergelijkbaar niveau zijn. En de risico’s en gevaarsymbolen op het etiket aanzienlijk minder dan het oorspronkelijk gebruikte product.

Deel uw ervaringen


Hebt u al goede ervaringen met het vervangen van gevaarlijke stoffen voor minder risicovolle alternatieven? Goede praktijken om te delen in de branche. En goede praktijken om onze eigen Verbetercheck aan te vullen met minder schadelijke alternatieven voor veel gebruikte gevaarlijke stoffen. Stuur ons uw ervaringen via 
info@5xbeter.nl

Best practice KEY TECHNOLOGY en RAVO

5xbeter stimuleert bedrijven in de metaal zo veel mogelijk de door hen gebruikte gevaarlijke stoffen te vervangen door minder schadelijke alternatieven. Twee bedrijven, KEY TECHNOLOGY en RAVO, vervingen gevaarlijke stoffen door minder of niet-gevaarlijke stoffen. Zij testten en beoordeelden de risico’s van de oude en nieuwe producten. Hoe pakten ze het aan en welke tips hebben ze voor andere bedrijven die werken met gevaarlijke stoffen?

Vol houden
RAVO produceert veegmachines en bij iedere stap in het productieproces werkte het bedrijf met remmenreinigers. Bijvoorbeeld voor het montagewerk, het in elkaar zetten van hydraulische onderdelen of plakken van stickers in de cabines van de wagens. Voor al die stappen vonden ze een vervangende stof. Zonder gevarensymbolen. Hoe pakte RAVO het aan? Rob Sleking, quality assurance manager: “We hebben eerst testen gedaan met nieuwe producten op waterbasis. Bij iedere stap in het productieproces. En we kozen uiteindelijk voor Interflon. Daarna was het zaak om vol te houden. Totdat iedereen ermee werkt. En dat is sinds een jaar zo.”

Alternatief voor CMR-stof
KEY TECHNOLOGY maakt trilgoten en sorteermachines voor de voedingsmiddelenindustrie. Er werkten vijf collega’s in het productieproces met thinner, alleen voor het verwijderen van plasticresten en lijmresten. Sinds 1 augustus 2017 gebruikt het bedrijf een minder-gevaarlijke vervanger: Solveco speciaal van Eco-point. Quality assurance manager Hans van Zuilen en collega van de afdeling voorbewerking Arjan Vogelpoel vertellen erover. Thinner is een CMR-stof en dat alleen al is een goede reden om het product te vervangen. KEY TECHNOLOGY besloot een alternatief te zoeken. Het oude product werd niet vaak gebruikt, maar was en is wel gevaarlijk. Hans deed grondig onderzoek naar nieuwe stoffen. Bijvoorbeeld door situaties op de werkvloer te simuleren. Arjan werkt nu met Solveco en vertelt dat het iets langzamer opdroogt dan thinner. Maar tegelijkertijd is het resultaat hetzelfde en prikt dit product niet in de ogen. En daardoor weet je al dat je veiliger werkt.    

Het resultaat is het waard
Welke tips hebben RAVO en KEY TECHNOLOGY? Rob Sleking (RAVO): “Zet door, ook al lukt het niet meteen om iedereen mee te krijgen en, houdt stand! De oude stoffen werkten misschien beter of waren goedkoper. Maar wij hebben liever dat collega’s lang bij ons werken dan dat ze vroeg uitvallen door verkeerde stoffen.” Hans van Zuilen (KEY): “Er zit een heleboel papierwerk in, maar het resultaat is het waard. En communiceer duidelijk, collega’s maken zich zorgen, welke stoffen zijn wel of niet gevaarlijk? Laat zien dat je het serieus neemt, ook als stoffen uiteindelijk niet gevaarlijk blijken.” En tenslotte Arjan Vogelpoel: “Zo toon je als werkgever aan dat je bewust met je collega’s bezig bent.”